23. dönem de Ak Parti Van Milletvekilliği Kayhan Türkmenoğlu Ak Parti’den Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Coşkulu kalabalık kitleyle Ak Parti İl Başkanlığı’na başvurusunu yapan Türkmenoğlu Ak Partimizin gücüne güç katmaya, sessiz çoğunluğun sesi olmaya, hemşehrilerimizin dertlerini dert edinmeye, ekonomik, sosyal ve kalkınma projelerini neticelendirmeye, yatırımları yerinde takip etmeye ve sonuçlandırma sorumluluğunu almaya talibim dedi.

İlhan Siyahtaş

Kayhan Türkmenoğlu kalabalık ve coşkulu bir kitle ile başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’ya sundu. Aday adaylığı için başvurusunu kabul eden Soğanda Kayhan Türkmenoğlu’na başarı dileklerinde bulundu.
 

“Sorumluluk almaya talibim“
Kayhan Türkmenoğlu “ Van İlimizin marka şehir olması için, marka şehirler oluşturmayı hedef edinen Yeni Türkiye İdeali ile yola çıkan Ak Partimizin gücüne güç katmaya, sessiz çoğunluğun sesi olmaya, hemşerilerimizin dertlerini dert edinmeye, ekonomik, sosyal ve kalkınma projelerini neticelendirmeye, yatırımları yerinde takip etmeye ve sonuçlandırma sorumluluğunu almaya talibim.  Bir kez daha siz aziz Vanlı hemşehrilerimizi T.B.M.M’de Temsil etmek üzere aday adayı olduğumu, Van’ın sesi, gözü, kulağı olan Basınımızın ve saygıdeğer İl Başkanımızın nezdinde teşkilatımızın huzurunda ifade ediyor; Bizimle beraber aynı inanç ve temenni arzusuyla yola çıkan tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Ülkemiz, İlimiz, Hemşerilerimiz için hayırlısını diliyor, Van halkımıza en kalbi duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

 Aday adaylığı ile ilgili yaptığı konuşmasına kendisini kısaca tanıtarak başlayan Kayhan Türkmenoğlu,  Van’da doğduğunu, Van sevdalısı olduğunu,  her koşulda Van’da yaşadığını, Van’a yatırım yaptığını, Van’ı hiçbir  zaman   terk etmediğini, halen yüksek lisans yaptığını, ticaret ile uğraşmamın yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak aktif görev aldığını, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. Van Belediye Meclis üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, Vanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunduğunu ve Van halkının teveccühü ile 23. Dönem Van Milletvekili seçildiğini belirtti.
 

“17.456 kişisel talebi değerlendirdim”
 23. dönem de Ak Parti Van Milletvekilliği görevimden dolayı 60. Hükümet döneminde yoğun bir tempoda çalıştığını kaydeden Türkmenoğlu, “ İlime ve insanımıza hizmet etme gayreti içinde bulundum. Van’ın tüm İlçe, Belde, Köy ve mezralarından gelen problemlerin, sorunların çözümü için samimiyetle çalıştım. Şahsıma gelen talepler ile bire bir ilgilendim. 17.456 kişisel talebi değerlendirdim. Ayrıca sevdalı olduğum Van da bulunan Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepleri, Van İline yapılan yatırımları yerinde inceleyip işlerin hızlandırılması noktasında her kademede takip ve ısrarcı oldum. Nihayetinde Temmuz 2007, Haziran 2011 yılları arasında siz saygıdeğer hemşerilerimizin oyları ile Van İlimizi yüce parlamento da temsil etme şerefine nail oldum” dedi.
 

“İnanmak başarmaktır”
Görev yaptığı süre içerisinde (2007-2011) Hükümetin büyük yatırımlara imza attığını  kaydeden Türkmenoğlu, “ Bu dönemde ayrıca  Van İlimizde başta 25 yıldır yılan hikayesine dönen  Kapıköy Sınır kapısının küçük araçlara açılması, Emniyet ve Sanayi alt geçitlerinin yapılması, Şabaniye Devlet yolunun hizmete açılması, Edremit’e yapılan yat limanı, Doğu Anadolu’nun En Büyük Alış Veriş Merkezi olacak Global Holding AVM yatırımının Van’a kazandırılması gayret ve emeğimizin neticesidir”  dedi.
             

“Tarafsız hizmet anlayışı ilkem olmuştur”
 Konuşması sık sık alkışlarla  kesilen Türkmenoğlu   kuruluşundan bu yana  Ak Parti  ile  gönül bağının  devam ettiğini,  verilen her  görevi yerine getirdiğini  kaydederek şunları  söyledi: “ 2011 yılı sonrası aradan geçen 4 yıl boyunca sevdamız olan AK Partimiz için yoğun çalışmalarımı Van İlinde sürdürdüm. Sevdalısı olduğum, yatırım, hizmet yapmaktan onur duyduğum Van’dan hiçbir koşulda ayrılmadım. Gerek hemşehrilerimden gerekse Genel merkezimizden hiçbir zaman kopmadım. Teşkilatımızın birliği ve beraberliğinin tesisi ve güçlü kılınması için her koşulda gayret gösterdim.2011 Genel Seçimlerinde Ak Partinin başarısı için sorumluluğumun gereği, sahada özveriyle çalıştım. 2014 Yerel Seçimlerinde İlçeler ve Merkezde Ak Partimiz ve adaylarımızın başarısı için yoğun çaba sarf ettim. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde İlçe, köy ve merkezde kapı kapı dolaştım. Ak Parti Teşkilatımızın ve seçim koordinasyon Merkezinin vermiş olduğu tüm görevleri en iyi şekilde yerine getirdim.
 

“Van, yıldızı parlayan şehir olacaktır”
 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’ne değinen Türkmenoğlu, sözlerini şöyle  sürdürdü: "Van ve Ülkemiz için çok farklı bir önem arz etmektedir.  Bu seçim aynı zamanda Van ve Ülkemizin 2023 hedefine ulaşmasında yapısal bir zemin oluşturacaktır. Bu hedeflere ulaşmak için ülkemizde hızlı bir değişim dönüşüm rüzgarı esmektedir. Bu rüzgarın etkisinin Van İlimize yansıması için daha çok çalışmaya, daha çok hizmet üretmeye, birlik ve beraberliğe, halkımızı sahiplenmeye ihtiyaç duyduğumuz bir dönem olacaktır. Bu şehrin geleceği Ekonomi ile bağlantılıdır. Ekonomi; Refahtır, İstihdamdır, İştir, Aştır, Huzurdur. Ekonomi önceliğimizdir. Hayalimizi canlandıran bu ilçelerimizin hedefine ulaşması inancımız ve irademizin kararlığı neticesinde hayat bulacaktır. Bunun için her kesimin yüreğinde Van sevdası oluşmalı ki neticeyi alalım.

Editör: Wan Haber