Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucu Başkanı ve üyesi, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Filistin’e 1 buçuk milyon dolar yardım gönderildiğini söyledi.

Türkiye olarak her zaman Filistin halkının yanında bulunduklarını belirten Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucu Başkanı ve üyesi, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Filistin’e 1 buçuk milyon dolar yardım gönderildiğini söyledi.

İsrail’in Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından gerekli şekilde uyarı almadığı için bu saldırıları hep yaptığına dikkat çeken Tanrıverdi, “İsrail’in yaptığı ilk değil. İsrail geçtiğimiz senelerde de aynı şekilde Filistin’de bulunan insanlara saldırmıştır. Başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı ülkeler de İsrail’in yaptığı bu zulme seyirci kalıyor. Hatta bilakis onu teşvik ediyor. İsrail bugüne kadar bölgede her zaman şımarık çocuğu oynamış bir devlettir. Kimyasal silahlardan, misket bombalarına kadar birçok uluslar arası savaş suçu sayılabilecek suçları işlemesine halen daha pervasızca, elinde herhangi bir silahı olmayan masum insanlara, çocuklara saldırmakta ve onları hedef almaktadır. 7 Temmuz’dan bu yana yaptığı ‘Koruyucu hat’ isimli operasyonları neticesinde şimdiye kadar yaklaşık olarak 300’e yakın Filistinli şehit oldu. Maalesef birleşmiş milletler bu konuda herhangi bir adım atmadı” dedi.

"MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye olarak Filistin halkının her zaman yanında olduklarını belirten Tanrıverdi, şunları söyledi:

“Gerek maddi gerekse de manevi yardımlar ile her zaman Filistin halkı ile birlikteyiz. Son olarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 1 buçuk milyon doların üzerinde bir yardım gönderildi. Öte yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Kızılay gibi çeşitli yardım kuruluşlarımız aracılığı ile mazlum ve mağdur durumundaki Filistin halkına, yardımlarımız devam ediyor. Filistin bizim gönül coğrafyamızın tam ortasında olan bir yer. O yüzden Filistin bizim için hem stratejik hem insanı hem de İslami açıdan önemli bir yer. O yüzden Filistin ile bizim bağımızı, bağlantımızı kesmemiz mümkün değil. Bugün hala Çanakkale’de, Filistin’den gelip orada şehit düşen kardeşlerimiz var. Biz eğer Filistin’e yardım etmezsek, bugün Çanakkale’de yatan insanlara ihanet etmiş oluruz.”

Editör: Wan Haber