ANKARA - 12 Haziran genel seçimlerinde BDP'nin de desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'ndan Meclis'e giren KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, yaşamını yitirdi.

Ankara'da uzun süredir Medıcana Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Elçi'nin yaşamını yitirdiği haberini duyan; DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan hastaneye geldi.

Hastaneye ayrıca kurum temsilcileri ile yurttaşlar da akın etti. Milletvekilleri adına hastane önünde kısa bir açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Elçi, Kürt halkının özgürlük mücadelesine duyarlı birisiydi. Acımız çok derin ve büyük. Kürt halkının başı sağolsun" dedi.

Meclis'te tören yapılacak

Öte yandan Elçi için ilk olarak yarın saat 11.00'de Meclis'te tören yapılacak. Daha sonra Perşembe günü uçak ile Mardin'e götürülecek Elçi'nin cenazesi, oradan da Şırnak'ın Cizre ilçesine götürülerek toprağa verilecek. DİHA

Editör: Wan Haber