Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkan YArdımcısı Alp Altınörs’ün 7 gündür gözaltında tutulmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Bir hafta önce HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs’n gözaltına alınmasının ardından bugün de eşi ve aynı zamanda HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kayai gözaltına alınmıştı.

“OHAL keyfiyatı uygulanmakta”

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hukuksuz ve tamamen mesnetsiz bir şekilde, ne idüğü belirsiz bir gizli tanık ifadesine dayanarak 7 gündür gözaltında tutulan Eş Genel Başkan Yardımcımız Alp Altınörs’e dönük OHAL keyfiyatı uygulanmaktadır.

“Altınörs ile avukatlarının görüşmesi 5 gün boyunca engellenmiş, gözaltında tutulan diğer 3 kişi adliyeye sevk edilirken, Altınörs’ün emniyetteki ifade işlemleri henüz başlatılmamıştır.

“Bu durum Altınörs’ün avukatlarına ‘Keyfimiz ne zaman isterse o zaman ifadeye başlayacağız’ sözleri ile aktarılmıştır.

“Bu keyfi tutumun yanı sıra Tokat Adliyesi’nde Altınörs’ün gözaltı sürecini takip etmek üzere bulunan Ankara İl Eşbaşkanımız, aynı zamanda Altınörs’ün eşi Birsen Kaya da polis şiddetine uğrayarak gözaltına alınmıştır.

“Hiçbir hukuka uymayan bu tutumu kınıyoruz. 7 gündür gözaltında tutulan ve bu keyfi uygulamaları açlık grevi yaparak protesto eden Eş Genel Başkan Yardımcımız Alp Altınörs’ün işlemlerinin bitirilerek derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

İMCTV

Editör: Wan Haber