Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; Van Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan, Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can, OSB Başkanı Necmettin Çok ve Başkan Yardımcısı M. Ali Taşdemir'i makamında kabul etti. YYÜ Teknokent ve Van sanayisiyle ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda, Teknokent idare binasının en kısa zamanda bitirilmesi için destek sözü veren Bakan Işık, açılışın en kısa zamanda gerçekleştirilmesini istedi.


Toplantıyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bakan Işık'ın YYÜ Teknokent'in çok önemli olduğuna dikkat çektiğini belirterek, "Sayın Bakanımız, YYÜ Teknokent'e çok ciddi destek vereceklerini, bununla birlikte üniversite-sanayi işbirliğinin en yüksek düzeye çıkacağını söyledi. Bizde bu kapsamda yaptığımız çalışmalar hakkında bakanımıza bilgi verdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, ayrıca OSB ve Van sanayisinin gelişmesi için de gereken desteğin verileceğini belirtti. Sayın Bakanımızı Teknokent’in açılışına davet ettik. İnşallah verilen bu destek ile Van sanayisi çok daha iyi noktalara gelecek" dedi.


YYÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise, Teknokent’e yoğun bir talebin olduğunu ifade ederek, Teknokent’in Van'ın sanayisinin gelişmesine ciddi katkı sunacağının altını çizdi.

Editör: Wan Haber