Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, son günlerde gündemi meşgul eden konu başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çoklu baro sistemine dair endişelerini olduğunu dile getiren Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la nasıl yakınlaştığına ilişkin olarak "Benim sorumluluğum avukatların çıkarlarının kollanması adına tavır almaktır" dedi.

Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, çoklu baro sistemine karşı çıkmasının nedenlerini anlattı.

"DÜNYA'NIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR SİSTEM YOKTUR"

Yargının savunma makamı olan avukatların bölünmesinden endişeli olduğunu belirten Feyzioğlu, "Karşıyım ve yanlış buluyorum. Çünkü endişeliyim. Çoklu sistem mezhepçi, etnikçi, marjinal baroların türemesine yol açacak bir sistemdir. Ve dünyanın da hiçbir yerinde böyle bir sistem yoktur. Sadece İngiltere'de çoklu baroya benzer bir düzen vardır ama o sistem İngilizlerin 1000 yıllık geleneğinin bir sonucudur. Türkiye'ye uyarlaması mümkün değildir. Zaten siyasileştiğinden şikayet edilen barolar çoklu baro ile birlikte iyice siyasileşecek ve zaten kutuplaşmış olan savunma iyice kutuplaşacak." dedi.

"YAKIN OLMAMIN NEDEN BELLİDİR"

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti iktidarı ile yakın olduğuna dair algı oluşması üzerine konuşan Feyzioğlu, "Benim Sayın Cumhurbaşkanı ile yakın olmamın nedeni bellidir. Ben siyasetçi değilim. Bir partinin temsilcisi değilim. Ben ülkenin Barolar Birliği Başkanıyım ve sorumluluğum da bu birliğin çatısı altındaki avukatların çıkarlarının kollanması adına tavır almaktır" dedi. Son Dakika

Editör: Wan Haber