AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, "Gençlerimiz ilim ve bilimle buluşamazlarsa maalesef hem yoz, kendinden habersiz, hedefi olmayan, yaratılış gayesine uygun yaratılmayan bir hayatı sürdürür hem de hayatını ve öbür dünya hayatını perişan etmiş olur" dedi.
Aralık ayında yönetim değişikliği yapan İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, Öğretmenevi'nde AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Tanrıverdi'nin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Tanrıverdi'nin kahvaltıya katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Hüseyin Tanrıverdi, başta bizim cemiyetimiz olmak üzere birçok vakıflara, derneklere destek veriyor" dedi. İlim Yayma Cemiyeti'nin Manisa'da 5 yıldır olduğunu, ancak istenilen çalışmaları yerine getiremediğini belirten Başkan Özgüvenç, İlim Yayma Cemiyeti'ni hedeflenen noktaya çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Öğrencilerden ve velilerden gelen talepler doğrultusunda Karakter Eğitimi'ne başladıklarını vurgulayan Başkan Recep Özgüvenç, "Öğrencilerimizi Dostlar ve Eğitim Derneği'nde toplayarak onlara karakter eğitimi vereceğiz. Dinimizi, ahlakımızı, manevi değerlerimizi, kültürümüzü onlara en güzel şekilde öğretme ve benimseme çalışmalarımız olacak. İlim Yayma Cemiyeti olarak en büyük arzumuz Manisa'ya en az bir yüksek öğretim öğrenci yurdu kazandırmak. Bu manada çalışmalarımız devam ediyor. Bir arsa temin edebilirsek yurdu yapacağız. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.
İlim Yayma Cemiyeti'nin oldukça köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Böyle bir köklü bir geçmişe sahip olan ve her zaman yüzünü geleceğe çeviren, ülkemizin gençliğine sahip çıkması adına faaliyetlerini sürdürmektedir. İlim Yayma Cemiyeti'nin güzel çalışmalar yaptığından haberimiz oluyor. Yunus Emre, 'İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır' diye ilmin önemini ve kendimizi yetiştirmenin önemini çok güzel bir şekilde dile getiriyor" dedi. İnsanların öncelikle kendilerini yetiştirmesi için her bireye görevlerin yüklendiğini kaydeden Tanrıverdi, "Bu sorumlulukla, her birimiz bulunduğumuz mekanda, makamda, mevkide nerede olursak olalım imkanlarımızı ortaya koymalıyız. Gelecek nesillerimize sahip çıkmalı, ülkemizin ve dünyamızın geleceğini inşa etmeliyiz. O açıdan İlim Yayma Cemiyeti'nin faaliyetlerini önemsiyoruz. Bugün burada bir kaynaşmayı, dayanışmayı ortaya koyuyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Çünkü dünya hızla dönüyor. Bu dönüşte başımız dönüyor. Ama yan yana durursak, hedefe kilitlenirsek, başımız dönse de ayağımız bükülmez. Dolaysıyla dimdik ayakta kalırız. Başkanımızın ifade ettiği o güzel projelerin gerçekleşmesi için cemiyetimiz ciddi bir şekilde çalışacak ve projelerini ortaya koyacak. Bu projelerde her birimizin tuzu olursa bundan her birimiz mutlu oluruz. Arkadaşlarımızla birlikte sizin mesajını aldık. İnşallah aldığımız bu mesajın hedefine ulaşması noktasında gayretlerimizi ortaya koyacağız. Gençlerimiz ilim ve bilimle buluşamazlarsa maalesef hem yoz, kendinden habersiz, hedefi olmayan, yaratılış gayesine uygun yaratılmayan bir hayatı sürdürür hem de hayatını ve öbür dünya hayatını perişan etmiş olur. Her iki cihan saadeti niyaz edilir. Dolayısıyla biz gençliğimizin her iki cihanda saadet bulması için görevimizi ifa etmeliyiz" diye konuştu.
(YB-ÖND-AŞ-Y)

02.02.2013 15:53:47 TSI

Editör: Wan Haber