Eski milletvekili Hakan Şükür hakkında, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, ihbarcı Bekir Savram'ın avukatı tarafından savcılığa şikayet dilekçesi sunulduğu, 12 Şubat 2015'te şüpheli Hakan Şükür'ün Twitter isimli siteden kendi hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

İddianamede şüpheli Şükür'ün dilekçesinde, sözleri cumhurbaşkanını kastederek söylemediği şeklinde savunmada bulunduğu anlatıldı. İhbarcının beyanı ile sunduğu sosyal paylaşım dökümlerinde, konunun hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgisinin bulunduğu belirtilen iddianamede, Şükür'ün kullandığı söz konusu kelimenin kastının da açık bir şekilde cumhurbaşkanı olduğu kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Hakan Şükür hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.  Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Editör: Wan Haber