Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Van’a gelen ve bir otelde ‘Medya Buluşması’ adı altında düzenlenen toplantıya katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazetecilere gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili konuşan Karamollaoğlu, “Bıçak sırtı diyorum. Çünkü bizim aldığımız bilgilere göre ‘hayır’ diyenler yüzde 1,5-2 civarında önde gibi gözüküyor, ama başkaları da tam tersine yüzde 1,5-2 civarında ‘evet’in önde olduğunu söylüyorlar. İnsanlar fikirlerini bu anketlerde söylemekten çekiniyorlar. Onun için tam olarak hangisinin doğru olduğunu söyleyemiyorum. Ortada gibi gözüküyor. İnşallah bir müdahale olmaz” dedi.

Ankara ve İstanbul havaalanlarında açılan Kürdistan bayrağına gösterilen tepkilerle ilgili de açıklamada bulunan Karamollaoğlu, “Irak bu işe razıysa onunla birlikte onu çekersiniz. Bu bir hürmet ifadesi olabilir. Bunlar tabi bir takım manaları ifade ediyor. Ama bunları çok açık noktaya götürüp, yeniden başka bir kalıplaşma meydana getirmenin doğru olmadığını ifade ediyorum. Bu doğrudan doğruya Barzani’nin şahsına verilen bir önemi gösteriyor. Barzani yarın politikalarının bir kısmını değiştirsin, her şey değişir. Türkiye’de her iki tarafta da kızıştırmak isteyenler var” ifadelerini kullandı.

SP Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, SP İl Başkanı Özay İlhan ve parti teşkilatının katıldığı basın toplantısı, soru-cevap bölümüyle sona erdi. (iha)

Editör: Wan Haber