Partisinin ilçe kongresine katılmak üzere Muradiye ilçesine gelen Kamalak, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda bir konuşma yaptı. Parti olarak kimseye kırgınlıklarının, kinlerinin olmadığını vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu: "Bizim askerimizi bize karşı kışkırttılar. Üzerimize tanklar yürüdü. Aradan yıllar geçti ama Milli Görüş'ün dediklerinin doğru olduğu görüldü. Eğer kendi içinizde huzurlu bir hayat istiyorsanız Kur'an ve sünnete sarılın." 


Bölgede işsizlik oranlarının yüksek olduğunu ve bunun da aile içinde huzursuzlukların yaşanmasına neden olduğuna dikkati çeken Kamalak, koalisyon döneminde maaşlara yaptıkları yüksek zamlarla işçi ve memurların mağdur olmasına izin vermediklerini söyledi.


Partilerinden ayrılan eski üyelerini tekrar birlikte çalışmaya davet eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden ne gibi bir zarar ne gibi bir kötülük gördünüz ki baba ocağını bırakıp gittiniz? Hakkın hakim kılınması için sizleri tekrar baba ocağına bekliyoruz. Baba ocağını terk edip gidenlere tekrar diyoruz ki; 'yanlış yaptığınız ortada, gelin baba ocağında birleşelim.' Sizler de melekler de rabbim de şahit olsun ki bu yolda yürürken benim karşıma mezar taşımı çıkarsalar, bu yoldan dönmeyeceğim" 


""

Kamalak, İslam birliğini oluşturmak ve kardeşliği geliştirmekten başka bir çarelerinin olmadığını söyledi.


Tek listeyle yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinde Kutbettin Durmaz, yeniden başkan seçildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve beraberindekiler, Erciş ilçe kongresine katılmak üzere Muradiye'den ayrıldı.

Editör: Wan Haber