Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu, AK Parti'nin başörtüsünü yasak kılan bir hayal kırıklığına imza attığını söyledi.
Saadet Partisi (SP) Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arapoğlu ve SP'li yöretim kurulu üyeleri Rize Basın Merkezi'ni ziyaret etti. Araboğlu, burada bir basın açıklaması düzenleyerek AK Parti'nin okullardaki kılık kıyafet düzenlemesi ile ilgili yönetmelik değişikliğini hatırlatarak, "10 yılda yapılan tüm seçimlerde inançlı insanların oylarıyla iktidara gelen AK Parti, çıkardığı kılık-kıyafet yönetmeliği ile oryantalist değerlerin savunulduğu, başörtüsünü yasak kılan bir hayal kırıklığına imza atmıştır. Hükümet her fırsatta özgürlük naraları atmaktadır. Özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından bahsetmektedir. Fakat şimdi ise, kendilerinin mağdur olduklarını belirttikleri başörtüsü konusunda inançlı insanları mağdur etmektedirler. Başörtüsünden dolayı Köşk'teki resepsiyona eşiyle katılamayan Başbakan ve hükümetin diğer üyeleri, başörtüsünü yasakladıklarından dolayı övünecek noktaya gelmişlerdir. 10 yılda yapılan tüm seçimlerde inançlı insanların oylarıyla iktidara gelen AK Parti, çıkardığı kılık-kıyafet yönetmeliği ile oryantalist değerlerin savunulduğu, başörtüsünü yasak kılan bir hayal kırıklığına imza atmıştır" dedi.
Başörtüsünün hem okullarda hem de kamuda serbest olması gerektiğini savunan Araboğlu, "Hükümet çıkardığı bu yönetmeliği derhal düzeltmeli, kamuda memur şekilde görev yapan hanımların başörtülerini serbestçe takabilmelerinin önü açılmalıdır. Vakit geçirmeden gerekli kanuni düzenlemeler yapılmalı, inançlı insanlara yıllarca yapılan bu zulme biran evvel son verilmelidir. İnançlı insanların size verdiği gücü ve yetkiyi, Müslümanların inançlarını yaşamalarını yasaklamakta kullanıyorsunuz. Fikir özgürlüğü, inanç özgürlüğü diyorsunuz; gayr-i Müslimlerin inançlarını yaşamalarında ki tüm engellemeleri kaldırıyorsunuz, dinler bahçesi yapıyor, Sümela Manastırı'nda ayinlere izin veriyor, kiliseler restore ediyorsunuz. Fakat sıra müslümanların inançlarını yaşamalarına mani olan engelleri kaldırmaya gelince ya sessiz kalıyorsunuz, yada yeni yasaklar getiriyorsunuz. Bu davranış, en hafif ifade ile samimiyetsizliktir" Şeklinde konuştu.
(GF-ÖS-Y)

06.12.2012 14:46:33 TSI

Editör: Wan Haber