2021 Asgari Ücret zammı teklifleri ne kadar?  Mecliste partisi bulunan siyasi partiler yeni yılda verilmesini ön gördükleri zamlı asgari ücret tekliflerini açıkladı. CHP asgari ücret için 3 bin 100 TL, İyi Parti 3 bin TL, HDP ise 4 bin TL teklif verdi. 2021 Asgari Ücret zammı ne kadar olur? 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NEFESLER TUTULDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başkanlığında yapılacak üçüncü toplantısını Asgari Ücret Tespit komisyonu  22 Aralık Salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde online şekilde yapacak.

İşveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ederken masadaki asgari ücret teklifleri de merak konusu oldu.

SİYASİ PARTİLERİN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret 3 bin 100 TL olsun ve vergiden muaf olsun'' dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise brüt asgari ücretin 3 bin liraya çıkarılarak ödemenin brüt kazanç üzerinden yapılmasını teklif etti.

HDP'nin önerisi 4 bin lira şeklinde olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin asgari ücret önerisini net 3 bin 300 lira olarak açıkladı.

Editör: Wan Haber