Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, twetter hesabından, pazar günü yapılacak seçimler için seçmene çağrıda bulundu.

HDP seçmenin gücünü göstermesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş’ın çağrısı şöyle: “Herkese merhabalar. Biliyorum, seçim sürecinde zaman zaman çok öfkelendiniz, isyan ettiniz. Haklısınız da. Ama artık bunları aşan bir durumdayız. Pazar günü sandıklar kuruluyor. Sandığa giderken, yanınıza günlük sığı siyasi tartışmaları almayın lütfen. Onları geride bırakın. Geçmiş tümden önemsiz değildir. Geçmişi, gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı kesinlikle unutmayalım. Ama gelecek daha önemlidir. Daha iyi bir gelecek için, tüm seçmenlerimizi, partimiz HDP’nin seçim stratejisine destek olmaya çağırıyorum.

SANDIĞA GİDİN VE OYUNUZU KULLANIN

Bu seçimin belirleyicisi direkt olarak sizsiniz. Belirleyici etkimiz sadece kayyumlardan geri alacağımız şehirlerde değil, her yerde göstermek için tarihi bir fırsat var kapımızda. Aday çıkarmadığımız şehirlerde kullanacağımız stratejik oylar, gücümüzün göstergesi olacak. Partimiz HDP’nin aday çıkarmadığı yerlerde, partimizin gösterdiği adaya oy vererek hem bulunduğunuz yerin hem de genelin seçim sonuçlarını bizzat siz belirleyeceksiniz. Özellikle ilk kez oy kullanacaklar olmak üzere tüm genç arkadaşlar. Sizlere sesleniyorum. Sakın ‘benim oyum neyi değiştirir ki’ diye düşünmeyelim. Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Sizlere güveniyorum.

EDİRNE’DEKİ HÜCREMDEN SİZLERLE AYNI EKRANA BAKACAĞIM

Değerli yurttaşlarım; seçim akşamı belki sizlerle yan yana olamayacağım ama Edirne’deki hücremden, sizlerle aynı ekrana bakacağım. Hepimizi mutlu edecek oylarınızı, o ekrana gelecek seçim sonuçlarında görmek üzere sevgiler, selamlar.” (Vanekspres)

Editör: Wan Haber