Terör örgütü PKK ile Irak sınırında girilen çatışma sonucu 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı şehit olmuştu. Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde düzenlenen şehit cenazesine katılan bazı kişiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk ve sopayla saldırmıştı.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan olayın görüntülerinde Osman Sarıgün adlı şahsın Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı görülmüştü.

Aralarında Osman Sarıgün'ün de bulunduğu 36 kişinin yargılanmasına Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuksuz yargılanan sanıkların yanı sıra duruşmaya çok sayıda CHP'li vekil de davayı takip etmek için katıldı. 

Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin özeti okundu. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan sanık Osman Sarıgün, olayın üzerinden çok zaman geçtiğini ve olayın nasıl gerçekleştiğini unuttuğunu beyan etti. 

Daha önce soruşturma aşamasında verdiği ifadeleri tekrarladığını belirten Sarıgün, yaşananlardan dolayı pişman olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilediğini söyledi. Haberay

Editör: Wan Haber