Van Haberleri - İl Başkanlığı binasında gerçekleşen ve il müfettişi Abdurrahim Küçükkaya’nın Divan Başkanlığı yaptığı kongre, salt çoğunluğun sağlanması ve gündeminin okunmasıyla başladı. Tek listeyle gidilen seçimde ilçe başkanlığına Mehmet Bayram getirildi. Divan Başkanı Küçükkaya’nın Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdiği konuşmasının ardından bir konuşma yapan SP İl Başkanı Özay İlhan, Van’da meydana gelen 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hasarlı olan bir çok binanın tehlike saçtığını belirterek, “Bu binalar, tinerci yuvalarına dönmüştür. Yetkililerin biran evvel bu binaların yıkımını gerçekleştirmesini istiyoruz. Ayrıca şehrin imar planlarının tamamlanmaması da büyük bir boşluk oluşturmakta ve inşaat sektöründe çalışan esnafımız dahil bir çok kişi, mağdur olmaktadır. Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak üzerimize düşen neyse yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu yönde yapılacak çalışmalarda Van’daki tüm siyasi parti, STK ve kurumları göreve davet ediyor ve gerekirse bizim öncülüğümüzde, ya da yapılacak herhangi bir organizasyonda Van için her zaman hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Edremit ilçesinin sıkıntılarına da değinen Başkan İlhan, “Türkiye’nin sayılı turistik ilçelerinden biri olan Edremit ilçemiz, çözülmeyi bekleyen birçok sorun ile karşı karşıyadır. Deprem sonrası yapılan TOKİ’ler de yaşayan vatandaşlarımız ilçeden şehir merkezine gelmek için saatlerce minibüs beklemekte, ilçe merkezinde sorumsuzca yapılan beton yapılar ilçenin dokusuna zarar vermektedir. Yine Edremit girişinde bulunan Yüksek İhtisas Hastanesi’nin durumu muamma. Deprem sonrası kaderine terk edilen bu yapı, çürümeye bırakılmış durumdadır. Gerek şehir merkezi gerekse ilçelerimizde biriken sorunların çözümü noktasında yerel yöneticileri ve sorumluları göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

sp-edremit-kongresi.jpg

İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Bayram ise tekrar başkanlığa getirilmesinin kendisi açısından onur verici olduğunu vurgulayarak, “Bundan böyle Edremit için gerekli, hizmet yolunda çalışmalara ağırlık vererek partimiz adına güzel çalışmalara imza atacağız. Bize bu görevi tekrar layık gören delegelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber