Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, hükümetin Orta Doğu politikasını eleştirerek "Suriye'den gelen birtakım tehlikeye karşı değişik illere Patriot füzelerinin yerleştirilmesi son derece yanlıştır. Biz SP olarak onları Türkiye'de ikinci çekiç güç olarak görüyoruz. Biz bölgemizde bir savaş istemiyoruz" dedi.
Yaklaşan yerel seçimlere hazırlık amacı ile düzenlenen SP Bölge Toplantısı Van'da yapıldı. Şişli-Van Öğretmenevi'nde düzenlenen bölge toplantısına Van, Hakkari, Siirt ve Muş illerinden partililer katıldı. Toplantı öncesi SP İl Başkanı Necip Yavuzer ile birlikte bir basın açıklaması yapan SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi altyapı çalışmalarına önem verdiklerini ve bu bağlamda bölgesel toplantılar yaptıklarını söyledi. Tongüç, yapılacak olan yerel seçimlerde 1994 yılında olduğu gibi güçlü bir zaferler ile ayrılmak istediklerini belirterek, "Yerel seçimlerden önce biz bölge toplantılarına start verdik. Genel merkezden 5 kişilik bir heyet ile bölge toplantısı için Van'a geldik. 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde partimizin hazır hale gelmesi için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak üzere bölgesel toplantılar gerçekleştiriyoruz. Milli Görüş hareketi ve onun temsilcisi olan SP, daha önce Van'da 2 kez belediye hizmeti verdi. İnşallah tekrar Van'da belediye alırız ve hizmetlerimize devem ederiz. Biz siyaseti bir kavga zemini olarak değil, hizmet zemini olarak görüyoruz. SP olarak 1994 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 65'inin yoğun olduğu yerlerde belediye hizmeti vermişiz. İnşallah yerel seçimlerde o günkü zaferlerle seçimden ayrılırız" dedi.

"BÖLGEMİZDE BİR SAVAŞ İSTEMİYORUZ"
Hükümetin Orta Doğu politikasını da eleştiren Tongüç, "Şu anda Orta Doğu bir ateş topuna dönüşmüş durumdadır. Suriye'de yaşanan gelişmeler, oradan gelen top mermileri, Türkiye'ye yaşattığı tablo çok ciddi bir durumdur. En uzun sınırlarımızın olduğu, her iki taraftan akrabalık bağlarının bulunduğu Suriye'de yaşanan hadiseler Türkiye'yi de ciddi manada etkilemektedir. Şu ana kadar gelen mülteci sayısı 150 bini aşmıştır. Son olarak hükümetin çıkardığı tezkere ile süreci ciddi bir noktaya getirmiştir. Allah muhafaza yarın savaş kararı alınırsa şaşırmayacağımız bir noktaya gelinmiştir. Suriye'den gelen birtakım tehlikeye karşı değişik illere Patriot füzelerinin yerleştirilmesi son derece yanlıştır. Biz SP olarak onları Türkiye'de ikinci Çekiç Güç olarak görüyoruz. Birinci Çekiç Güç Irak'ın parçalanmasıyla neticelenmiştir. İkinci Çekiç Güç ise Suriye'nin parçalanmasına ve Türkiye'de bir etki edecek birtakım gelişmelere başlatması açısından çok ciddidir. Nasıl birinci Çekiç Güç Refah Partisi iktidarında Mili Görüş tarafından Türkiye'den kovulduysa inanıyorum ki ikinci Çekiç Güç de SP hükümeti döneminde gönderilecektir. Biz bölgemizde bir savaş istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ LİMON VE SUCUK KURBANI"
SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinin "limon" ve "sucuk" tartışmaları arasında kaybolduğunu da belirterek, "Bilindiği üzere Meclis'te tartışılan 2013 bütçesi kabul edildi. Yetim hakkı olan ve 75 milyon insanın gelir ve giderlerinin planlandığı, yüzlerce kurumun bütçelerinin görüşüldüğü bu ciddi konu maalesef 'limon' ve 'sucuk' tartışmaları arasında kaybolup gitti. Görünen o ki bu bütçe yatırım bütçesi değildir. Faize aktarılan bütçe miktarı 53 katrilyon, yatırıma ayrılan miktar ise 34 katrilyondur. Yani bu bütçe ile yatırım yapılabilmesi ve istihdam sağlanabilmesi mümkün değildir. Milletimiz maalesef zamlarla, yeni vergilerle tanışmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Bölge toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
(Yİ-MET-GS-Y)

05.01.2013 11:50:58 TSI

Editör: Wan Haber