Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Ak Parti İpekyolu Belediye meclis üyesi Abdurahman Çoban ile birlikte ahilik haftası münasebetiyle Van’da Ahilik ünvanı alan ve 2013 yılında ödüle layık görülen Cuma Elban’ı iş yerinde ziyaret ederek tebrik etti. Ziyarette Ahiliğin önemine değinen Aslan Ahiliğin geçmişten bugüne toplumların geleceği açısından ne kadar önemli bir olgu olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti 85 yıl önce Osmanlı'dan, Osmanlı 700 yıl önce Anadolu Selçuklu'dan Anadolu Selçuklu ise Büyük Selçuklu imparatorluğunun bir parçası olarak görüldüğü gibi 1000 yıldan beridir Türkler Anadolu topraklarında yaşamaktadırlar.

AHİLİK,
İyi ahlakın, doğruluğun,kardeşliğin,yardımseverliğin kısacası bütün güzel davranışların birleştiği sosyal-ekonomik bir düzendir. Toplumlarda birlik,beraberlik ve dayanışmanın sağlanması için en önemli unsur ortak değerlerine sahip çıkmasıyla olur. Ancak Ahilik anlayışı ile hareket eden toplumlar bu değerleri koruyabilir. Bunun en güzel örneği yukarıdaki Türkiye tarihinin 1000 yıllık öyküsüdür.

Ahilik anlayışı ile yetişen toplumlarda "toplumsal sorumluluk, hizmette mükemmellik, dürüstlük, doğruluk ve ortak yaşama" ile toplumların sosyal ve ekonomik hareketleri şekilleniyor. Günümüzde toplumsal sorumluluk görevi üstlenmiş Sanatkarlar, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, ve herkesin ahilik anlayışı ile yeni nesillerin yetişeceği huzurlu ve refah içinde kardeşçe yaşanabilir bir toplum oluşturma geyreti içerisinde olmalarını dileyerek, geleceğimizin herzaman bizim en iyi teminatımızın olacağını unutmamalıyız”  dedi.

Ahi Cuma Elban ise ziyaretlerinden dolayı İpekyolu İlçe Teşkilatına teşekkür etti.

rasim-aslan.jpg

rasim-aslan-001.jpg

rasim-aslan.JPG

rasim-aslan-001.JPG

Editör: Wan Haber