MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor. Bu milletin mukataasını istismar ederek 10 yıldır iktidar olan partiye ne oluyor. Bu Türklükten neden bu kadar tiksiniyorlar" dedi.
MHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından Samsun'un Havza ilçesinde "Anayasa Değişikliği ve Türkiye" konulu bir konferans düzenlendi. Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan konferansa MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili ve Anayasa Hazırlık Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MYK üyesi Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ve partililer katıldı.
Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan konferansta MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve MYK üyesi Mehmet Parsak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, AK Parti hükümetine yüklendi. Öztürk, "1000 yıldır yaşarken birlikte yaşattıklarımız, bugün başta aciz bir hükümetin varlığından cesaret alarak kendilerini ifade etmek için bizim kendimizi inkar etmemizi istiyorlar. Anayasadan Türk ifadesini çıkarmak istemekle işe başlamak istediler. Bir anayasa değişikliği ile uğraşıyoruz. Gerçekten biz zannediyoruz ki anayasalar bugüne kadar hep ihtilaller sonunda ortaya çıkmıştır ya da yeni devlet kurulurken anayasalar ortaya çıkmıştır. Bu anayasaların oluşumunda yeni anayasa tabirini kullanabiliriz. Ancak bunların hepsinde devlet yeniden inşa ediliyor. Birçok konuşmacı söze başlarken, 'sivil anayasa, yeni anayasa' tabirini kullanıyor. Bu noktada onlara bilgilerini tekrar bir gözden geçirmek anlamında olmak üzere şunu ifade ediyorum: Yeni anayasa yeni devlet kurulduğu vakit oluşur" diye konuştu.
Hükümetin sahip olduğu sayısal çoğunluğu dikkate alarak yeni bir sistemi oluşturma noktasında anayasayla oynayacağını öne süren Öztürk, "Birtakım masalarda vermiş olduğu sözleri teminat altına almak için anayasa ile uğraşacak. Hadi onları anlıyoruz da Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor. Bu milletin mukataasını istismar ederek 10 yıldır iktidar olan partiye ne oluyor. Bu Türklükten neden bu kadar tiksiniyorlar. Dışarıya çıktığınızda size soracaklar nerelisini, hangi millettesin? 'Türkiyeliyim' böyle bir şey olur mu ya? Yurt dışında böyle bir şey yok. Bunların dertleri bu millete yeni bir ortak getirmek onun için kimsenin kimseye ortaklık sağlamasını istemiyorlar. Biz 'sivil anayasa' denildiği zaman neyi kast ettiklerini anlayabiliyoruz. Çünkü bugüne kadar bizde hep dipçik zoruyla anayasa olmuş. Bunun yerine biz 'sivil iradenin mührünü taşıyan bir anayasa' diyoruz. Yaptığımız çalışmayı da yeni anayasa ve sivil anayasa olarak değerlendirmiyoruz. Anayasada köklü bir değişiklik olarak algılıyoruz ya da böyle olmasını istiyoruz. Eğer böyle yapmazsak işte bu anayasada değişikliğin süratle ortaya çıkmasını isteyenlerin amaçlarına hizmet etmiş oluruz. Çünkü onlar yeni bir sistem getirmek istiyorlar. Bu sistemin anayasal temellerini de yeni diye tabir ettikleri bu anayasada oluşturmak istiyorlar" şeklinde konuştu.
İmralı sürecinde değinen Öztürk şöyle devam etti: "10 yıldır bu İmralı'daki uyuşturucu baronu, bebek katili orada yatıyordu. Eğer çözüm için elzemse olan birisi idiydi neden 10 yıldır niye yapmadın bunu? Önümüzde seçimler. Cumhurbaşkanı olmak istiyor beyefendi. İhtiraslarını gerçekleştirmek için bu milletin varlığı ile oynuyor."
(AS-SLH-Y)

21.01.2013 14:47:27 TSI

Editör: Wan Haber