Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, pazartesi günü İmralı'da ağabeyi ile yaptığı görüşmeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 2 ay aradan sonra pazartesi günü İmralı'da ağabeyi Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde BDP İlçe Teşkilatında katıldığı toplantı sonrasında, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağabeyi ile süreç hakkında konuştuklarını söyleyen Mehmet Öcalan, "Ona sürecin ne şekilde gideceğini ben sordum zaten. Ağabeyim gelen heyetle görüştüğünü ve heyetin iyi bir heyet olduğunu söyledi. Ama ağabeyim her şeyin bu heyetle çözülecek bir durum olmadığını söyledi. Bu sorunun başka tarafları olduğunu ve bu görüşmelerde devletin içindeki tarafların da olması gerektiğini söyledi" diye konuştu.
Öcalan, "Ağabeyim devlete bir paket verdiğini söyledi. O heyetle beraber, yani bunun ismini ne koyarsanız koyun, bu paketi bu heyetle devlete teslim etmiş. Zannederim dedi, o paketi devlet değerlendiriyor" dedi.

"AĞABEYİM 'SÜRECİN MUHATABI HALKTIR' DEDİ"
Mehmet Öcalan, ağabeyinin süreci tek başına götüremeyeceğini, sadece katkı sunabileceğini, bu sürecin asıl muhatabının halk olduğunu söylediğini aktardı. Öcalan, "Ağabeyim şunları söyledi; 'Bu süreç nasıl ilerler bilmiyorum, ben zaten müebbet hapis cezası aldım. Bu süreci ben götürürüm diyemem, bu ahlaki değildir. Ben sadece bu sürece katkı sunabilirim ve sunuyorum da. Bu sürecin muhatabı halktır, Kandil'dir, kamuoyudur, Avrupa'dır, halktır. Ben bu süreci insanlara nasıl aktaracağım. Bu haberleri halka insanlar götürecek. Görüşmeye kimin geldiği önemli değil. Ben Selahattin ile (Demirtaş) Ahmet'i (Türk) istedim. Ama eğer bu kişiler olmasa da, yani halkın temsilcileri BDP içerisinde var. Yani belli şahsiyetler, belli isimler gelebilir. Sürecin tıkanmaması için bu isimler engelse BDP içerisinde başka milletvekilleri de gelebilir. Yani sürecin ilerlemesi için BDP içerisinden başka vekiller de gelebilir."

"BENİ KİM TUTUKLAYIP TÜRKİYE'YE TESLİM ETTİYSE O KATLİAMI ONLAR YAPTI"
Abdullah Öcalan'ın Paris'teki cinayetlerle ilgili de açıklamalarda bulunduğunu anlatan Mehmet Öcalan, "Ağabeyim Paris cinayetiyle ilgili şunları söyledi; 'Paris'teki üç cinayetle ilgili Ömer Güney'den bahsediyorlar. Ömer Güney, 10 defa Ankara'ya gelip gitmiş. Her geldiğinde kiminle görüşüp, kiminle konuşmuş? 1999 yılında beni tutuklayarak Türkiye'ye kim teslim ettiyse o katliamı yapanlar da onlardır'" diye konuştu.
Mehmet Öcalan, BDP'li vekillerin Karadeniz turunda yaşananlarla ilgili olarak ise, "Biz o zaman adaya gidiyorduk. Bu değerlendirme yapılmadı. Ama oradaki milliyetçi saldırı değildi. Oradaki bu yeni süreci baltalamak isteyen ırkçı insanlardır. Onlar Türkiye için bir fayda getiremezler. Karadeniz'de ırkçılık bu kadar gelişmişse bu Türkiye için büyük bir zarardır. Kardeşlik için bir zarar getirir. Kardeşliğe ve topluma zarar getirir. Bir kere daha aynı şeylerin yaşanmaması gerekir. BDP milletvekilleri Türkiye'nin resmi milletvekilleridir. Onlara saldırı oluyorsa nerede kardeşlik?" ifadelerini kullandı.
(RÇ-CC-Y)

20.02.2013 17:43:04 TSI

Editör: Wan Haber