Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması memleketi Çankırı'da şaşkınlıkla karşılandı.
Org. İsmail Hakkı Karadayı'nın baba ocağı olan Kızılırmak ilçesine bağlı Karadayı köyünde gözaltından dolayı şaşkınlık yaşanırken, köy halkı ve yakınları kararı şoke olduklarını ifade etti. Orgeneral Karadayı'nın yeğeni Satılmış Karadayı karara katılmadığını belirterek, "Genelkurmaylık gibi şerefli bir görevi yapan kişiye bunların yapılmasına üzülüyoruz. Paşamız torpile karşıydı ve torpil yapsaydı bu köyün hepsi su an asker olurdu. Ben devleti bölme çabasında olduğunu düşünmüyorum. Torpil olsaydı köyümüz dört dörtlük olurdu. Paşamız halk adamıydı. Adalet yerinde bulacaktır. Kanun Çevik Bir'in suçlamasıyla kanunlar yürümez. Bunlar Çevik Bir'in başının altından kalkan şeyler. Bu güne kadar çıkan her şeyi çevik bir imzalamıştır. Paşamızın bir tane imzası yoktur" dedi.
Karadayı köyü sakinlerinden Murat Demir ise karar ile şoke olduklarını kaydederek, "Yüzbaşılıktan üsteğmenliğe nasıl geldi? Bu zamana kadar neden sorulmadı? Böyle bir şey varsa neden genelkurmay yaptılar? Biz gerçekten çok üzülüyoruz. Bizim bildiğimiz çok iyi bir aile. Aslı nesli olan bir aile diye anlatırdı baba ve dedelerimiz. Bu köy halkı bu kararla ayağa kalkabilir" diye konuştu.
(MT-BÖ-AŞ-Y)

03.01.2013 18:05:09 TSI

Editör: Wan Haber