HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu sabah gözaltına alınan HDP milletvekillerinden İmam Taşçıer ve Mehmet Adıyaman da savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada tutuklandıktan sonra görevden alınan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandıkları dava ile yine bugün görülen KCK ana davasını takip ettikleri Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gözaltına alındı.

Haklarında 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan zorla getirme kararı doğrultusunda polislerce gözaltına alınan Yıldırım ve Baydemir, aynı mahkemenin ikinci heyetinin karşısına çıkarılmak üzere mahkeme salonuna götürüldü.

KCK ana davası dosyasında bulunan ortam dinlemesi sonucu elde edilen ses kayıtlarının Baydemir ve Yıldırım’a ait olup olmadığının anlaşılması için Osman Baydemir ile Ahmet Yıldırım’ın ses kaydı alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Bugün duruşması yapılan KCK ana davasının sanıkları arasında bulunan HDP’li Ahmet Yıldırım ile Osman Baydemir milletvekili oldukları için dosyaları ayrılmıştı. Baydemir ve Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili için mahkeme zorla getirilme kararı vermişti.

ADIYAMAN VE TAŞÇIER SERBET

HDP milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ve İmam Taşçıer de bu sabah gözaltına alındı. Hakkında savcılık tarafından zorla getirme kararı çıkarılan Adıyaman’ın İstanbul’daki evine giden polisler, milletvekilini Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürdü. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifadesini aldığı Adıyaman yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten soruşturma başlatılan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de bugün gözaltına alınmıştı. Taşçıer ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
(GazeteDuvar)

Editör: Wan Haber