Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kazdağları'ndaki orman yangınında zehirli maden atık suyu kullanıldığı haberleriyle ilgili, "Zaruret olunca yapılabilir. Bir şekilde yangını söndürmek gerekiyor. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen orman yangınlarında kullanılacak araç ve makinelerin dağıtım törenine katıldı. Törenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, geçen yıl Eylül ayında Kazdağları'nda çıkan orman yangının söndürülmesi için en yakın su kaynağının 6.3 kilometre uzakta olması nedeniyle zehirli maden atık suyunun kullanıldığı haberlerinin hatırlatılması üzerine, "Zaruret olunca yapılabilir. Bir şekilde yangını söndürmek gerekiyor. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.
Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na kadrolu eleman alınması konusundaki soru üzerine, gerek mühendis için gerekse işçi alımı için müracaatları yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, yangın söndürmede mevsimlik işçi çalıştırılması ile ilgili soru üzerine, "Mevsimlik işçi çalıştırmak bir zaruret. Yangın işçileri yaz aylarında çalışıyor. Diğer ayları da boş tutmamak için mecburen mevsimlik işçi çalıştırıyoruz" dedi.
(PS-ZÇ-ÖZ-Y)

30.01.2013 11:18:38 TSI

Editör: Wan Haber