Van’da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) ile 46 sivil toplum örgütü tarafından Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için imza kampanyası başlatıldı.


“Barış İçin Sayın Öcalan’a Özgürlük Platformu” tarafından Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması amacıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısına; BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanı Esen Günay, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, BDP İlçe Belediye Eş Başkan Adayları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.


Burada bir açıklama yapan TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, 4 Nisan’a kadar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Van ve ilçelerinde 600 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirterek, “Bu kampanya ile Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü normalleştirmek istiyoruz. Türkiye toplumu da bilmeli ki Sayın Öcalan özgür olmadan Türkiye’de ne demokrasi ne de kalıcı barış söz konusu olur. Türkiye, tarihi bir süreçten geçiyor. Sayın Öcalan’ın 2013 yılında Diyarbakır nevruzuyla başlattığı demokratik siyasetin egemen olduğu bir yaşamı inşa etmeye bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Geçen yıl Sayın Öcalan’ın nevruzda başlattığı süreç ile birlikte PKK üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek ateşkes ilan etti. Yine silahlı güçlerini sınır dışına çekmesi, bu sürecin en önemli adımlarından bir tanesiydi ancak sürecin başlatıldığı 1 yıl içinde hükümetin Sayın Öcalan ile başlattığı diyalog ve barış görüşmeleri özellikle Kürt toplumunun beklediği düzeyde bir sonuç çıkarmamıştır. Türkiye ve bölgede onurlu bir barışın ve demokratik çözümün gelişmesi için Sayın Öcalan diyalog sürecinde rolünü oynayabilmesi için özgür olması gerekmektedir. Öcalan’ın özgürlüğü ile birlikte cezaevlerinde tutulan başta 163 hasta tutsak olmak üzere siyasi tutsakların tamamının özgürleşmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Basın metninin okunması ardından katılımcılar tarafından Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden formlara imzalar atılmaya başlandı.

Editör: Wan Haber