AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen isimlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

3 belediye başkanı ihraç listesinde
“Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfus kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler neticesinde tüzüğümüz gereği partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

İkincisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.”

“Gerekiyorsa suç duyurusu da yapılacaktır”
Çelik, partiden ihraç edilenlerin suç teşkil edebilecek faaliyetleriyle ilgili; “Bütün şikayetler partinin ilgili birimlerinde değerlendiriliyor. Ak Parti’nin kurucu ilkeleri, değerleri var. Ak Parti’de siyaset yapmakla, Ak Partili olarak siyaset yapmak arasında fark vardır. İhraç edilenlerle ilgili gerekiyorsa suç duyurusu da yapılacaktır” dedi.

Yaşar Yakış da Disiplin Kurulu’na sevk edildi
Çelik, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın da partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı.

Çelik, Yakış hakkında; “Yine partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış, devlet içine nüfuz etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile tüzüğümüz gereği, gerçek dışı haber yaymak,  iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi” ifadelerini kullandı.

“Kararlarıyla beni de rahatlatmış olurlar”
Disiplin Kurulu’na sevkiyle ilgili Zaman’a konuşan Yakış, karara itiraz etmeyeceğini belirterek; “Bana şu ana kadar bilgi verilmedi. Kesinlikle itiraz etmeyi düşünmüyorum. Kararlarıyla beni de rahatlatmış olurlar” diye konuştu.

AKP kurucu üyesi olarak siyasete atılan Yaşar Yakış, 3 Kasım 2002’de düzenlenen genel seçimlerde Düzce’den milletvekili seçilmiş, 18 Kasım 2002 tarihinde ise Dışişleri Bakanı olarak göreve başlamıştı. Yakış, 2003 yılının Mart ayında yapılan hükümet değişikliğiyle görevini Abdullah Gül’e bırakmıştı.

Yakış, kısa bir süre önce Zaman gazetesinde yazmaya başlamıştı. (Diken, DHA)

Editör: Wan Haber