Günlerdir gündemden düşmeyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başkanlık görevi ile birlikte AK Parti'den de istifa ettiğini duyurdu. Arı'nın istifası günler öncesinde konuşulurken iddaların gerçeklik payı olduğu görüldü.  Rasim Arı düzenlediği basın toplantısıyla rahatsızlığından dolayı istifasını açıkladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti'den ve belediye başkanlığından ayrılma kararı aldı. Peki Nevşehir Belediye Başkanı kim olacak? Yeni belediye başkanı kim olacak? Adaylar kimler? BElediye başkanlığı seçimi ne zaman?

YENİ BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK? NASIL SEÇİLİR?

Belediye başkanının istifası durumunda yerine gelecek ismin nasıl belirleneceği Belediyeler Kanunu'nun 45 ve 46'ncı maddelerinde düzenleniyor. Söz konusu maddeye göre, Rasim Arı'nın yerine gelecek isim şöyle belirlenecek:

Nevşehir Belediye Meclisi yeni başkanı belirlemek için toplanacak. Yeni belediye başkanı meclis üyeleri arasından gizli oyla seçilecek. İlk oylamada üye tam sayısının üçte ikisinin oyu gerekiyor. Başkan iki oylamada seçilemezse, bir sonraki oylamada salt çoğunluk aranacak. Bu oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan iki aday için dördüncü tur oylama yapılacak ve en fazla oy olan belediye başkanı olacak.

Editör: Wan Haber