Muş'ta bazı vatandaşlar, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) grup toplantısında Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarını merak ve dikkat içinde dinlerken, İmralı ile başlatılan görüşmeleri olumlu bulduklarını açıkladılar.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan partiler bugün grup toplantılarını yaptılar. Barış ve Demokrasi Partisi gurup toplantısını dinlemek için kahvehanelere gelen Muşlu vatandaşlar, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarını ve hükümetin İmralı ile görüşmesi konusunu olumlu bulduklarını belirttiler.
Kan dökülmemesi için görüşmelerin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Saadettin Ayten isimli vatandaş, "Biz Muşlular olarak barış istiyoruz. Artık kan dökülmesin yeter artık. Barış, huzur, demokrasi ve özgürlük olsun. Hepimiz birlik olalım" dedi.
Ayten İmralı ile görüşmelerin uygun olduğunu belirterek görüşmelerin barış ve huzur için devam etmesini istedi.
Öğrenci olduğu için askerliğini yapmadığını söyleyen Eşref Yılmaz ise, "Türkiye'de barış ve kardeşlik istiyoruz. Bunun için her iki tarafın da adım atması gerekiyor. Görüşmeler bence sonuçlanana kadar devam etmelidir" diye konuştu.
Kahvehane işletmecisi Tahir Çakır ise, bugün işlerin her zamankinden daha yoğun olduğunu belirterek, grup toplantıları için vatandaşların kahvehaneye geldiğini söyledi. Çakır, "Halkın görüşü, memleketimizin ve ülkemizin huzur bulmasıdır. İnsanlar, barış huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyorlar. Artık kan dökülmesin, gençler ölmesin istiyoruz. Ülkemiz güzel, biz vatandaş olarak bu güzelliklerin güzelliklerle değerlendirilmesini istiyoruz. Eğer akan kan duracaksa İmralı ile görüşülsün, çözüm bulunsun" şeklinde konuştu.
(RD-MET-Y)

08.01.2013 14:00:14 TSI

Editör: Wan Haber