MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın valilerle gerçekleştirdiği toplantıyı eleştirerek, "Valiler devletin valisidir, AK Parti'nin il başkanları değildir. Sayın Başbakan valilere 'İklimin değiştiğini hissettirmelisiniz' diyor. PKK'nın iklimi bahardır. Türk milletinin iklimi ise karakıştır" dedi.
Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlere Şubat ayında mazeret ataması yapılacağına ilişkin açıklamasına anımsatan Vural bu atamaların göstermelik olduğunu, Şubat ayında atama bekleyen öğretmenlerin baskısını azaltmak için yapıldığını savundu. İsrail'in Suriye'ye saldırısına değinen Vural, "İsrail bu saldırıyı gerçekleştirirken Lübnan hava sahasını ihlal etti. Hükümetten çıt var mı? Bir kınama av i açıklama var mı? Hükümetin bu konuda gıkı çıkmıyor" dedi. İmralı sürecini eleşetiren Vural, "İmralı istiyor AK Parti yapıyor, PKK'nın talepleri AK Parti tarafından Meclis'e getiriyor. Teröre mücadelede hangi sonucu aldın? Terörle mücadele eden Bakanı bile görevden aldın" dedi. Başbakan Erdoğan'ın valilerle biraraya gelmesini eleştiren Vural, "Valiler devletin valisidir, AK Parti'nin il başkanları değildir. Sayın Başbakan valilere 'İklimin değiştiğini hissettirmelisiniz' diyor. PKK'nın iklimi bahardır. Türk Milletinin iklimi ise karakıştır Sayın Başbakan valilere Kemal Burkay'ın iklim şiiri ile hitap ediyor. Başbakan'ın kılavuzu kim? Kemal Burkay" dedi.
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Vural, başkanlık sistemi ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının anımsatılması üzerine, AK Parti tarafından daha önce yapılan açıklamalarda başkanlık sistemi ile ilgili herhangi bir dayatmanın olmayacağı yönünde açıklamaların olduğunu söyledi. Vural, "Biz millet için anayasa yapıyoruz. Birilerinin sırça köykü için, AK Parti için, İmralı için yapmıyoruz" dedi.
Vural, başkanlık sistemine AK Parti içinde bulunan bazı duyarlı vekillerin de karşı çıkacağını söyledi.
(EDA-ÖK-Y)

01.02.2013 14:52:20 TSI

Editör: Wan Haber