Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ruhi Ersoy, yerel ve genel seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirterek, Adana genelinde seçim zaferine ulaşmak istediklerini söyledi. Ersoy, BDP'li Binici'nin polise silah çekmeye teşebbüs ettiği iddialarıyla ilgili de "Onlar bizim muhatabımız değil" dedi.
MHP MYK üyeleri Ruhi Ersoy ve Yılmaz Tangut, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Ersoy, MHP'nin 9 Şubat 1969 yılında Cumhuriyetçi Köylü ve Millet Partisi'nin kapatılmasıyla kurulduğunu ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde Alparslan Türkeş'in Adana'dan milletvekili seçildiği hatırlattı. Ersoy, "MHP, Çukurova'nın verimli toprakları ve bu toprakların yiğit evlatlarının üzerinde kurulmuştur. MHP'nin bu hafızasının Adana ruhu olarak hala yaşadığını ve en üst düzeyde, genel başkanımız şahsında yaşatıldığını sizlerle paylaşmak isterim" dedi.
Yerel ve genel seçimlere iddialı hazırlandıklarını ve saha çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Ruhi Ersoy, "Türkiye MHP'yi takip ederken, MHP özelinde de, Adana'nın misyonunu bilerek hareket etmektedir. Gerek önümüzdeki yerel seçimlerde, gerekse genel seçimlerde, sizlerin de yakın takip ettiği gibi, saha çalışmalarıyla, parti içi programlarla beraber çok daha dinamik, güçlü, yönetime talip ve Genel Başkanımızın tabiriyle, 'Adana'nın alayına talip' bir MHP'yi önümüzdeki günlerde göreceğinize inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Ersoy, terör sorununun önüne geçmeye çalışan tek siyasal hareketin MHP olduğunu savunarak, Türk milletinin, millet esasına dayanana yapısının bozulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Ersoy, "Bugünkü ülke gündemine baktığınızda, tahterevallinin bir tarafında bir bloku görüyorsunuz. Bunları isimlendirmeye bile gerek görmüyorum. Ama bunlara karşı duran 'bu barış süreci dediğiniz kavramların içinde ne var kardeşim bunu bir açıklayın' diyen bir siyasi lider de diğer tarafta duruyor. Bu sorunu baştan beri 'terör sorunu' diye tabir eden, sözüm ona 'Kürt sorunu' diyerek terörün siyasallaşmasının önüne geçen ve 'terör sorunu' tanımında ısrarcı olan tek siyasal hareket milliyetçi harekettir" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "BDP Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Binici'nin polise yönelik silah çekmek için elini beline atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Ersoy, şu yanıtı verdi:
"Türk milleti, bu davranışı meydan okuma sürecinin sembolik bir davranış kalıbı olarak değerlendiriyor. Onlar bizim muhatabımız değil. Yapılan hareketi Türk milletinin takdirine bırakıyoruz."
İl Başkanı İzgioğlu da, yerel seçim çalışmalarına yönelik anket çalışmaları yaptıklarını kaydetti. İzgioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili de şunları söyledi:
"Aytaç Bey şuanda Büyükşehir Belediye Başkanımız. MHP'yi de ziyaret ediyor, biz de gidiyoruz. Aytaç Bey ile bir sıkıntımız yok; adaylık konusunda da baya uzun bir süreç var. Ondan sonra değerlendireceğiz. 36 ay oldu, 83 tane müfettiş inceledi ama dünyada eşi benzeri olmayan bir olay, MHP'den intikam almak olarak görüyoruz, başka bir izahı yoktur. Eğer bir hükümet, 36 ay boyunca bir başkanı görevden alıp, soruşturmayı bitiremiyorsa bu hükümetin zaafıdır."
(SZP-Y)

05.02.2013 13:18:35 TSI

Editör: Wan Haber