Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Bakan Ala sunumunu yaptıktan sonra milletvekilleri söz aldı.

 

 

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, " ‘Kürdistan’dan çıktık, Kürdistan’dan geçtik, Kürdistan’a yardıma gidiyoruz’ demesine ses çıkarmamanızı, bunun yarın hesabının sorulacağını söylüyorum. Millet önünde hesap vereceksiniz" sözleri üzerine, HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan sözlerin kendisine ait olduğunu kaydetti.

 

Hasip Kaplan bu soruyu ben söyledim anla artık dedi. Kaplan: Özür dile arkadaşlarından ayıp oluyor Kaplan: Kürdistanın Selçuklu coğrafyasında yeri vardır dedi. Kaplan: ben seni aşağılayacak laf dersem hoşuna gider mi? 

 

 


Günal, şunları kaydetti:
“‘Kürdistan neresi? Sen söylüyorsun. Teröristler söyledi. Türkiye topraklarında Kürdistan var mıdır? Sizinkini biliyoruz. Eğer ‘Kürdistan’ diyorsanız, siz de teröristsiniz.”

 

 

MHP'li vekil: Türkiye topraklarında Kürdistan mı var
Hasip Kaplan: Var Tabi

 

Hasip Kaplan Malazgirt'te Türklerle Kürtler beraber mücadele etti 40 Milyon Kürt Var Öğreneceksiniz !

Kaplan: Selçukludan bu yana Kürtlerin yaşadığı topraklar Kürdistan'dır.

 

 


Günal, Bakan Ala’ya dönerek, “Bu hale getirdiniz. Burada savunabiliyor. Hiç birinizden çıt çıkmıyor’ şeklinde konuştu.

 


Bu sözler üzerine AK Parti Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi yerinden kalkarak, Günal’a tepki gösterdi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Recai Berber oturuma ara verdi. 

 

 

 

 

Editör: Wan Haber