Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, genel merkez tarafından kapatılan il teşkilatlarıyla ilgili olarak, "Görevden alma haberlerinin milletimiz tarafından yeniden değerlendirilmesinde fayda var. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik her türlü tahkir ve tezyif kampanyasının başrolünü oynayan bazı teşkilatların kapatılması kimse tarafından bir sürpriz olarak algılanmamalı" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Devlet Bahçeli'ye "mesnetsiz, akıl, izan ve sağduyudan uzak" eleştiriler yöneltildiğini belirterek, "Milliyetçi Hareket'in her biri birbirinden kıymetli değerli delegasyonu bu oyuna gelmemiş, safını milletin yanında yer alan liderinin yanında tutmuştur. Kongre sürecinde Genel Başkanımız, MHP Genel Başkanlığına aday olan diğer iki arkadaşımız hakkında en ufak bir eleştiride bulunmamış, salon düzeninde ve süslemesinde kendi resimlerinin asılmasını dahi yasaklamıştır. İlçelerimizde ve illerimizdeki kongrelerde tüm adaylara eşit mesafede yer almış ve hiçbir adayı ötekileştirmemiştir" dedi.

"TEŞKİLATLARIN KAPATILMASI SÜRPRİZ DEĞİL"
Görevden alınan partililerin 10. Olağan Kurultay'dan çıkan neticeye rağmen faaliyetlerini sonlandırmadığını, aksine yaklaşan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'ni güçsüz düşürmek için "MHP'ye oy vermeyin" kampanyasının içerisinde yer aldığını kaydeden Büyükataman, şöyle devam etti:
"Kamuoyunda yer alan görevden alma haberlerinin bu anlamda milletimiz tarafından yeniden değerlendirilmesinde fayda vardır. MHP'nin o ilde başarılı olmaması için uğraş veren bir il yönetimi ile nasıl bir seçim hazırlığı yapılacaktır? Kongre sürecinin sona ermesini takiben yukarıda ifade edilen tarzda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik her türlü tahkir ve tezyif kampanyasının başrolünü oynayan bazı teşkilatların kapatılması kimse tarafından bir sürpriz olarak algılanmamalıdır. Kafalarının arkasındaki MHP'yi yerel seçimlerde başarısız kılmak ve ardından bu başarısızlığın üzerinden MHP içerisinde huzursuzluk çıkararak siyasi ikbal planlarını açık etmekten çekinmeyen kişilerle bir yerel seçim çalışması yürütülmesinin mümkün olmadığı ortadadır."

"MİLLİYETÇİ HAREKETİ ZAAFA UĞRATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"
Bazı illerde genel merkezin tasarrufuyla il teşkilatlarının yeni heyetler atanana kadar kapatıldığını hatırlatan Büyükataman, "Ülkemizin geçtiği hassas durum göz önüne alınırsa liderimiz Devlet Bahçeli ve kadrolarını bir yerlerden emir almışçasına zafiyete düşürme gayreti sergileyen bazı mihraklar, emellerine ulaşamamanın hırçınlığıyla saldırganlaşmaktadır. Genel merkezin tasarrufunun doğru olmadığını ifade edenlerin durumlarını gözden geçirmelerini ve yürütülen maksatlı kampanyalara alet olmamalarını tavsiye ederiz. Milliyetçi Hareket'i demokrasi ile imtihan etmek, zaafa uğratmaya çalışmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hem o makamlarda oturacaksınız hem de ağzınıza geleni söyleyecek, ilk seçimlerde MHP'yi hüsrana uğratmanın hesapları içerisinde olacaksınız. Bunun örneğine Türk siyasi tarihinde rastlandığı görülmemiştir" şeklinde konuştu.
(YS-GS-Y)

12.02.2013 16:53:43 TSI

Editör: Wan Haber