TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında açıldı. Oturumu açar açmaz Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan acı olayla ilgili hazırlanan ortak metni okuyan Ayşenur Bahçekapılı,“Aldığımız elim haber yüreğimize büyük bir kor düşürdü. Akıllarımızı, yüreklerimizi, oradaki işçilerimizin ve ailelerinin yanına götürdü. Ulus olarak derin ve tarifsiz üzüntü içindeyiz. Başkanlık Divanınca alınan karar gereği Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına Genel Kurulu 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Dualarımız onlarla, milletimizin başı sağ olsun” dedi.

ORTAK ÖNERİ OKUNDU

Bahçekapılı, daha sonra AK Parti, CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekillerinin müşterek imzasının bulunduğu ve TBMM’nin ortak hissiyatını yansıtan Danışma Kurulu’nun önerisini okudu. Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti, CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekillerinin müşterek imzasının bulunduğu ve TBMM’nin ortak hissiyatını yansıtan Danışma Kurulu’nun önerisini okudu.Öneride, “13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen elim kaza sonucu bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

TBMM olarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rağmen, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halen ulaşılamamış olan madenci kardeşlerimizi kurtarma çalışmalarının başarı ile sonuçlanmasını temenni ediyoruz. TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi parti grup başkanlıkları ve milletvekilleri ile grubu bulunmayan siyasi partiler ve bağımsız milletvekilleri olarak acımız büyüktür. Yüreğimizi dağlayan bu acıların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Milletimizin Başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

Danışma Kurulu’nun önerisine göre, Genel Kurulun bugünkü birleşiminde başka bir işin görüşülmemesi ve Genel Kurulun Perşembe günü toplanmaması, Sayıştay Seçiminin 21 Mayıs 2014 tarihinde yapılması önerildi. Önerinin kabul edilmesinden sonra Genel Kurul 20 Mayıs’a kadar kapandı.

Genel Kurul’da ortak metnin okunması esnasında Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakını Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

Editör: Wan Haber