CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de AK Parti’nin büyük bir üstülüğü oldu. 3 milletvekili çıkran Rize’nin tüm vekilleri AK Parti’den. Rize’de AK Parti’nin oy oranı 66,8 olurken onu 18,8’lik oranla CHP izledi. Barajı geçerek Meclis'e giren HDP ise Rize’de oyların yüzde 1,3’ünü aldı. 

AHMET DAVUTOĞLU
15 milletvekili çıkaran Konya’da AK Parti 11 milletvekilini Meclise gönderdi. Ahmet Davutoğlu’nun 1. Sıradan aday olduğu memleketinde oy oranı 65,1. 

AK Parti’yi yüzde 16,3’lük oy oranıyla MHP izledi. MHP’nin çıkardığı vekil sayısı : 2

CHP Konya’dan tek vekili Meclise göndere bildi. Aldıkları oy oranı; 9,9

Parti olarak seçime ilk kez giren HDP Konya’da bir başarı elde edemedi ve bu ilden vekil çıkarmayı başaramadı.


KEMAL KILIÇDAROĞLU
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu en büyük hayal kırıklığını memleketi olan Tunceli’de yaşadı. 2 milletvekilini Meclis’e gönderen Tunceli’de CHP hiç vekil kazanamadı. Demirtaş’ın liderliğinde seçime giren HDP Tunceli’deki iki sandalyeyi de kaparak Kılıçdaroğlu’na memleketinde büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. CHP Tunceli’de yaklaşık olarak yüzde 35 oy kaybetti.

DEVLET BAHÇELİ
MHP lideri Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi bu seçimde memleketi Osmaniye’den aday oldu. MHP Osmaniye’de 2 vekili Meclise gönderirken kalan diğer 2 sandalyeyi de AK Parti kaptı.
Mecliste temsil edilecek diğer partiler olan CHP ve HDP Osmaniye’den vekil çıkarmayı başaramadı.


SELAHATTİN DEMİRTAŞ
Kişisel internet sitesinden alınan bilgiye göre Diyarbakırlı olan Selahattin Demirtaş, memleketinde büyük bir başarıya imza attı. 11 vekili Meclis’e gönderen Diyarbakır’daki 10 sandalye HDP’nin oldu. 
Geriye kalan 1 vekil ise AK Parti’nin birinci sıradan aday gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz oldu.

HDP Diyarbakır’da oyların yüzde 78’ini aldı.

Editör: Wan Haber