Diyarbakır’ın Lice ilçesi’nde bulunan Mahsun Korkmaz anıtının kaldırılması ile ilgili çıkan olaylarda askerlerin silah kullanma sonucunda 1 kişinin ölmesi ile onlarca kişinin yaralanmasına birlikte yaşanan olaylar protesto edildi.  Yapılan protesto yürüyüşüne HDP Van Milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, DBP PM Üyesi Ramazan Yıldız, HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş, DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, Belediye Eş Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 Basın açıklamasını okuyan DBP Van İl Başkanı Musa İtah ”AKP hükümetinin ve devletin sürecin sonuna yaklaşıldığı şekilde açıklamaların olduğu bir dönemde süreci sabote etmek amacıyla Kürt halkının değerlerine pervasızca saldırdığını ifade etti. Kürt halkının IŞİD çeteleriyle destansı bir savaş yürütürken Erdoğan’ın bir kez daha Kürtlerin kanını akıtılıyor.

Kimse provokatif yaklaşımlarda bulunmasın

İtah “AKP bir kez daha barışa ne kadar ters bir tutum içinde olduğunu ortaya koymuştur. AKP fitneci bir anlayışla barış sürecine saldırarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. AKP bu katliamdan sonra barışta samimi olduğunu nasıl ispatlayacaktır. AKP’nin barıştan anladığı zulmünü sürdürdüğü sistemin devamıdır. AKP her gün Kürdistan coğrafyasını bombalamakta ve Kürt gençlerini cezaevine koymaktadır. Kimse Kürt halkının sabrını sınamaya kalkmasın. Buradan söylüyoruz. Bu katliamcı tutum devam ederse Kürt halkı Şengal’de, Kobanê’de verdiği destansı mücadeleyi buralarda da verecektir. Buradan açıkça deklare ediyoruz. Kimse Kürt halkının sabrını denemeye kalkışmasın. Akıtılan her damla kanın hesabı sorulacaktır. Bütün dünya bunu böyle bilsin. Kimse provokatif yaklaşımlarda bulunmasın. Ateşle oynamayın” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber