Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında konuşan Akşener, Bilim Kurulu’nun ‘tam karantina istediğini’ bildiğini ifade ederek, “Bunun yerine getirilmesi gerekirdi” dedi.

Akşener şöyle devam etti: “Ama Erdoğan bunu reddetti. Bilim insanlarına buradan çağrım var. Ne önerdiklerini milletle, vatandaşla bizlerle paylaşmak mecburiyetindeler. Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar.”

‘Erdoğan her konuyu biliyor‘

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı. Çoğu da ona buna mecburiyeti olan insanlar değil. Bu kişiler eğer dedikleri olmuyorsa bunun da gereğini yapmaları lazım. Çünkü Türk bilim dünyası bunun vebalini taşıyamaz.

*Bu dönem gerçekten sırt sırta verilmesi gereken bir dönem. Biz Sayın Erdoğan’ın düşmanı değiliz. Dolayısıyla yapılabilecek konularda biz de bildiklerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz.

*Ama kırmızı kuvvetler mavi kuvvetler dili devam ediyor. Acemi oldukları ortaya çıktı. ‘Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim’ diyor. Ama muhalefet partisinin de akıllı önerileri var.

*Bunları bir paket olarak uygulanabilir. Erdoğan her konuyu biliyor. Tıbbı, ekonomiyi, hukuku her şeyi biliyor. Sonuç itibariyle kimseye ihtiyacı yok pozisyonunda.

*Ayrıca Tekalif-i Milliye Emirleri ile de Türkiye’nin bugün IBAN numarası vererek virüs için yardım toplaması arasında müthiş fark var. O gün Balkan ve Birinci Dünya Savaşı bitmiş, Anadolu’nun büyük bir kısmı şehit ya da gazi olmuş ve üretimin durduğu bir dönemdi. HABER3

Editör: Wan Haber