Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Akmansoy'un vefatıyla ilgili olarak, "Hafızalarımıza adeta nakşettiği 'Nuri Kantar' tiplemesiyle Türk halkının gönlünde taht kurmuş kıymetli sanatçımıza yüce Allah'tan sonsuz rahmet; kederli ailesine, sanat camiamıza ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.
Çelik, Devlet Sanatçısı Tekin Akmansoy'un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çelik, Türk sinema, tiyatro ve televizyon dünyasının bir çınarını daha yitirmiş olmanın üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, "Sanat dünyamızın usta isimlerinden, başarılarla dolu kariyeri 'Devlet Sanatçılığı' unvanıyla da taçlandırılmış olan Tekin Akmansoy sadece sanatıyla değil, beyefendiliği ve saygın duruşu ile de yeri kolay kolay doldurulamayacak müstesna bir sanatçıydı" ifadelerini kullandı.
Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hafızalarımıza adeta nakşettiği 'Nuri Kantar' tiplemesiyle Türk halkının gönlünde taht kurmuş kıymetli sanatçımıza yüce Allah'tan sonsuz rahmet; kederli ailesine, sanat camiamıza ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum"
(AUÖ-YHY-Y)

12.02.2013 15:28:39 TSI

Editör: Wan Haber