Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, 30 Mart 2014 seçimlerinin bu şehirde yaşamasını istedikleri gençlerin, çocukların meselesi olduğunu belirterek, “Seçimler; geleceğe acaba güvenle mi, yoksa kuşku ve endişe ile mi bakacağız, işte bunun meselesidir” dedi. 


Gevaş, Çaldıran ve Gürpınar köylerinin ardından Erciş ilçesindeki köyleri bir bir ziyaret eden Gülaçar’ı Kırgız Türkleri Rabia selamı ile karşıladı. Seçim çalışmaları kapsamında beraberinde Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ile birlikte Aşağı ve Yukarı Kozluca, Gözeler, Haydarbey, Kadiasker, İncesu, Salmanağa, Deliçay, Keklikova ve Ergücü’ne giden Gülaçar, burada köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çözüm süreci ve büyükşehrin önemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar’ın bir sonraki durağı ise Kırgız asıllı Türk vatandaşlarını köyü olan Ulupamir oldu. Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün de katılım gösterdiği Ulupamir’de Kırgızlı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gülaçar, Kırgızlıların yapmış olduğu Rabia selamına aynı şekilde karşılık vererek köy halkı ile tek tek tokalaştı. Daha sonra köyün taziye evinde Kırgızlılarla bir araya gelen Gülaçar, burada onların sorun ve taleplerini dinleyerek not aldı.
 

“GELECEĞE GÜVENLE Mİ YOKSA KUŞKU VE ENDİŞE İLE Mİ BAKACAĞIZ?”
Kırgızlılara hitaben bir konuşma yapan Gülaçar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de çirkin ve asılsız oyunların oynandığını söyledi. Bu çirkin tezgahlar karşısında halkın derdi ile dertlenen Başbakanı halkın her zaman sahiplendiğini anlatan Gülaçar, “Çünkü halkımız AK Parti öncesini de biliyor, AK Parti sonrasını da biliyor. Oyunu bozacak olanlar ve bu işi sahiplenecek olanlar bu memleketin erdemli ve sorumlu insanlarıdır. Bundan dolayı 30 Mart bizim için çok büyük önem arz ediyor. Hepimiz bu bölgenin insanları ve çocuklarıyız. Hepimiz bölgemizden sorumluyuz. Bu davaya da sahip çıkmak zorundayız. Bu bir memleket meselesidir. Bu şehirde yaşamasını istediğimiz gençlerimizin, çocuklarımızın meselesidir. Geleceğe acaba güvenle mi, yoksa kuşku ve endişe ile bakacağız? İşte bunun meselesidir. Bu işi eğmeden bükmeden yüreğinizle destek ve dualarınızı istiyoruz” dedi.

 

“OYLARINIZ BOŞA GİTMESİN”
Çözüm süreci ve büyükşehrin önemine de değinen Gülaçar, kazanma ihtimali olmayan partilere verilecek olan oyların boşa gideceğini hatırlattı. Gülaçar, “Gönül verdiğiniz ve onun için oyunuzu verdiğiniz partinin Erciş’te veya Van’da kazanma ihtimali olsaydı, tüm samimiyetimle söylüyorum oyunuzu vermenizi gönül rızam ile kabul ederdim. Ama kazanma şansı olmayan partiye verilen oyunuz, hiç istemeyeceğiniz partiye gidecektir. O yüzden boşa gidecektir. Bende sizlerden istirham ediyorum, bu seçim hepimiz için, çözüm için, barış ve huzur için, istikrar için önemlidir. Bir tek oy boşa gitmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

“DOĞRU İNSANLAR OLDUĞUMUZU ISPATLAYACAĞIZ”
Artık Van’ın imkanlarının büyükşehir ile birlikte 10 kat büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Gülaçar, “Van’daki vatandaşımız ne hizmet alıyor ise köydeki insanımızda aynı hizmeti alacaktır. Bu noktada köyün ne ihtiyacı varsa, her ne sıkıntısı varsa hepsini çözmeye söz veriyoruz. Çünkü biz kardeşiz Müslümanız. Hangi köyümüzün hangi sorunu varsa, oradan başlayacağız. İlk bir yılda hizmetleri ayağınıza getireceğiz. Bizim doğru insanlar olduğumuzu yanlış insanlar olmadığımız konusunda sizler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı şahitlendireceğiz. AK Parti 11 yılda çok büyük işler gerçekleştirdi. Hatta bu işler Türkiye’yi aşıp dünyanın birçok ülkesine bile ulaştı. Bölgemize de şehrimize de birçok yatırım yapıldı. Ancak Van’da da ak belediyecilikle daha fazla hizmetin ulaşmadığı tek bir köy kalmayacak Allah’ın izniyle” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Kırgızlar; Gülaçar’a, Kayatürk’e ve AK Parti Van il Başkanı Abdullah Aras’a milli şapkaları olan Kalpağ giydirdiler. Köylülerle birlikte çay içip sohbet eden Gülaçar, daha sonra yoğun programına kaldığı yerden devam etmek için oradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber