CHP'li İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Sarı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Van'a gelerek incelemelerde bulundu.

Milletvekillerine CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu da eşlik etti.

Van Esnaf Odası, Van Organize Sanayi Bölgesi ve Van Barosu'na ziyaretlerde bulunan heyet esnaflarla da bir araya geldi. 

DEPREM TEDBİRLERİ SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULMALI

CHP İl Başkanlığı'nda basınla bir araya gelen heyet adına Antalya Milletvekili Cavit Sarı, Van Depremi'nin 9. yılında açıklamalarda bulundu.

"Bizler ülkemizin deprem tehlikesi altında olduğunu unutmadan, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız” diyen Milletvekili Sarı, “Yapılar deprem yönetmenliğine göre sağlam ve güvenli olarak yapılmalı, yapılarda kullanılacak olan malzemelerin sağlam olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yapı denetim ve yerel yönetimlerin bu konuda hassas olmaları çok önemlidir. Deprem ve benzeri doğal afetler kesinlikle hata kabul etmiyor. Çünkü deprem öldürmez, usul ve esaslara göre yapılmayan yapılar öldürür. Bu doğa olayına karşı insanların daha duyarlı, tedbirli ve bilinçli olmalarını umuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle acılarımızın tekrar tazelendiği bugünde, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber