CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İki parti arasındaki seçim ittifakı görüşmelerinde pürüzlerin büyük oranda giderildiği bilgisi öğrenildi.

Öğrenilen bilgiye göre, iki parti 23'ü büyükşehir 60'ın üzerinde ilde işbirliği sağladı.

Görüşmeden sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, ortak basın açıklaması yapacak.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.

''KAVGADAN DEĞİL BARIŞTAN YANAYIZ''

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, vatandaşa hizmet etmek, her kuruşun hesabını vermek gibi bir geleneği yerleştirmek istediklerini, kavgadan değil barıştan yana olduklarını, İYİ Parti ile yaptığıkları işbirliğinin 4 tane kahramanları olduğunu, onların uzun bir çaba gösterdiğini ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sözleirne şöyle devam etti: ''Genel başkanlar olarak bizlere hazır bir liste getirdiler. Bu 4 arkadaşıma herkesin huzurunda teşekkür etmek isterim'' ifadelerini kullandı.

''ZAMAN ZAMAN İNTİHARIN EŞİĞİNE GELDİLER''

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise açıklamasında, müzakereleri yürüten arkadaşlara teşekkür ederek, ''Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durumları iyi." şeklinde konuştu.

49 İLDE ANLAŞMA SAĞLANDI

İki parti 22'si büyükşehir belediyesi olmak üzere 49 ilde anlaşma sağladı. Büyükşehirlerin 12'sinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 10'unda ise İYİ Parti aday göstermek üzere uzlaşma sağlandı. Diğer illerin 4'ünde CHP'nin, birinde ise İYİ Parti'nin adayları yarışacak.

ÜSKÜDAR CHP'YE, GÖLBAŞI İYİ PARTİ'YE

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde her iki parti de  kendi adayıyla yerel seçimde yarışacak, Gölbaşı ilçesi ise İYİ Parti'ye bırakıldı. Gaziantep'te de İYİ Partili aday gösterilecek. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilecek. Muğla'nin Bodrum ilçesinde iki parti de kendi adayıyla yerel seçimde yarışacak. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber