CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Konya'da sanayi odasını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cemaatin AK Parti'ye şantaj yaptığı yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine, "Cemaat ne yaptıysa Başbakan açıklasın. Hükümet diyor ki bize darbe yapıldı. Ben diyorum ki her türlü darbeye karşıyız. Emin olun önce ben itiraz edeceğim." dedi

BİZ KOÇLARLA SABANCILARLA GURUR DUYUYORUZ
Biz isteriz ki keşke daha fazla Koçumuz daha fazla Sabancımız olsun, yeni markalar yaratsınlar. Bunlarla gurur duyarız. Sanayi odalarını en çok ziyaret eden CHP Genel Başkanıyım.

Konyalı sanayicinin ürettiği herşey bizim gururumuzu okşuyor. Ne kadar üretirseniz o kadar mutlu oluruz.  Siyaset yolsuzluktan beslenmemeli, ahlaki temeller üzerine inşa edilmeli. İngiltere'de hızlı giden bir Bakana trafik polisi ceza kesiyor. O polise hiçbir şey yapılabiliyor mu? Bizde bu mümkün mü? Trafik polisini vallahi fizana sürerler. Hoşgörüyü önce siyasetçi yüreğinde taşımalı. Eleştiriye tahammül etmeli.

AVRUPA BİRLİĞİ DE ENDİŞELİ
AB'nin ikna olup olmadığını AB yetkilileri açıklar. Halka doğruları söylemek lazım. AB'nin de endişeleri var. HSYK ile ilgili endişeleri var. Bizim için önemli olan yargının tarafsızlığıdır. Hiçbir yargıç baskı altında olmamalıdır. Ben geçen gün bir tutanak açıkladı. İzmir cumhuriyet başsavcısının tutanağı. Adalet bakanlığı müsteşarı gece saat 22.31'de arıyor, "gideceksin, dosyayı kapatacaksın, savcıyı görevden alacaksın yapmazsan başına geleceklere katlanırsın" diyor. Dünyanın hangi ülkesinde bu mümkün. Avrupalı kendi halkına hangi demokrasiyi getiriyorsa ölçüt olarak biz de bunu istiyoruz.

SURİYE'DEKİ VAHŞETİ KINIYORUZ
Suriye'deki vahşeti kınadık. Üstelik sayın Loğoğlu bu konuda açıklama yaptı. Bugün parti sözcümüz açıklama yapacak. Vahşeti kim yaparsa yapsın. Esad mı yapıyor, karşı taraf mı yapmıyor. Hepsini şiddetle kınıyoruz. Suriye'ye barışın gelmesini istiyoruz. Esad rejiminin kendi halkına bomba yağdırması işkence yapması affedilecek savunulacak bir tutum değildir. Bunu defalarca söyledim. Bir kez daha buradan söylüyorum.

CEMAAT NE YAPTIYSA HÜKÜMET AÇIKLASIN
Cemaat ne yaptıysa Başbakan açıklasın. Hükümet diyor ki bize darbe yapıldı. Ben diyorum ki her türlü darbeye karşıyız. Emin olun önce ben itiraz edeceğim. Biz bu darbeye karşıyız diyeceğim. Siyaset kurumuna birisinin vesayet kurmasını istemeyiz. Şantaj hiçbir siyasal iktidar, parti ve organın boyun eyeceği bir şey değildir. Şantaj doğru olmaz. Hiç kimsenin demokratik bir kurumu bir STK'yı şantajla yolundan çevirmesi şantaj kurarak doğruları yapmasına engel olmasına karşıyız.haberaktuel

Editör: Wan Haber