Karasal yayını RTÜK tarafından yasaklanan Kanaltürk yayınına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündemi sarsacak sözler söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, eski CHP lideri Deniz Baykal'ın kasedini izlerken çekilmiş görüntülerini izlediğini söyledi.

"ERDOĞAN'I BAYKAL'IN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLERKEN İZLEDİM"

Kanaltürk'te Farklı Bakış programında Tarık Toros'un sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu canlı yayında Baykal  kasetiyle ilgili soruya "İnsanda biraz ahlak olur. Bütün inançların ortak temeli ahlaktır. Siyasetçinin halkına yalan söylememesi lazım. Ben gözlerimle gördüm Erdoğan'ın gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini. Gözlerimle gördüm. Bir değil, birden fazla kaseti izlediğini gördüm. Video kaydı, dizüstü bilgisayarda o görüntüler Erdoğan'a izlettiriliyor, konuşuluyor. İzletenler aynı zamanda Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar. O konuşmalar internete düşen konuşmalardır. Erdoğan görüntüleniyor ama haberi olmadan." dedi.

"BAYKAL DA BİLİYOR ERDOĞAN'I MAHKEMEYE VERİYOR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi gelmiş, onları ben kaldırdım diye aşağılıkça yalan söylüyor, utanmadan. Erdoğan'ın o görüntüleri nasıl izlediğini gösteren videonun fotosu internete düştü. Benim izlediğim videonun başıydı o. Sayın Baykal da bu durumu biliyor ve bu nedenle Erdoğan'ı mahkemeye veriyor. Başka bir kasetle 'Bir, iki gün daha beklersek daha iyi görüntü alabiliriz' diye konuştuğunu duydum ben. Türk siyasi hareketinde böyle bir ahlaksızlık hiç olmamıştır. Sen değil miydin 'bu özel değil, genel genel' diyen. Bunu meydan meydan dolanıp diline dolamadın mı? Önümüzdeki süreçte göreceksiniz, daha ne pislikler ortaya çıkacak. Bunun hesabını verecek, Allah büyüktür."

NEDEN ŞİMDİYE KADAR AÇIKLAMADI
Kılıçdaroğlu, bunları neden açıklamadığıyla ilgili soruyu da, "Elimde kayıt yok, kayıt verilmediği için bunu açıklamadım ama o kayıttan alınan bir fotoğraf internet sitelerine düştü. O nedenle ben açıkladım şimdi." şeklinde yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları

DİNLEME İDDİALARI
Devletin haremine girilmiş, kime teslim ettin sen haremi? Bu olayın ufak bir parçası bile çağdaş ülkenin birinde meydana gelse, o bürokratlar orada duramazlar.

 

SURİYE KONUSU
Savaş isteyen bir hükümet var. Suriye, bizim için bir tehdit unsuru değildir. Zaten Suriye'nin başı dertte, niye bizle uğraşsın? Biz, Suriye bize saldırdı diye biz onlara saldıracağız. Biz onlara saldırmak için gerekçe arıyoruz.
 

İNTERNET ENGELLEMELERİ
Bu ses kayıtlarına dünyanın her yerinden ulaşılabilir. O zaman neden Türkiye'deki insanların öğrenmesini yasaklamaya çalışıyorsunuz. Kendi vatandaşınıza karşı neyi saklıyorsunuz? Bu Bakan'ın söylediği gibi savaş ilanıysa, bulsunlar düşmanı, savaşsınlar. Bunun özel hayatla ne ilgisi var. Devlet sırrı deniyor, evet devlet sırrı. Bütün dünya biliyor mu, evet, ama şimdi kimin için sır? Kendi vatandaşına karşı sır. Bütün dünya biliyor. Yasağı kendi vatandaşı için getiriyor.

Editör: Wan Haber