WanHaber.com - ÖZEL

Adalet ve Kalkınma Partisi 23. Dönem Van Milletvekili olan ve daha sonraki dönemlerde milletvekili aday adaylığını da bırakan Kerem Altun, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti için çalışmalara başladı. Milletvekilli döneminden sonra Ankara'ya yerleşen ve orada yaşayan Altun, Van'daki dostlarını telefonla arayarak yeni kuracakları partiye destek vermelerini istedi. Geçtiğimiz günlerde Van'a gelen ve çok kısa bir süre sonra tekrar kente gelecek olan Babacan'ın gizli ekibi için görüşmeler ayarlayan Altun, Babacan'ın yeni partisinin Van ayağını oluşturmak istiyor.

NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP
Ali Babacan'ın yeni kuracağı parti için geceli gündüzlü çalışan ve kurucular listesine girmek isteyen Altun, milletvekilliği görevini yaptığı AK Parti'den de istifa etmiyor. Halen AK Parti üyesi olan Altun'un Babacan'ın kuracağı yeni parti için çalışması kentte "ne şiş yansın ne kebap" söylentilerine yol açıyor. 

BABACAN'IN VAN İL BAŞKANI KİM OLACAK?
Ali Babacan'ın yeni kuracağı parti tüm illerde olduğu gibi Van'da da bir merak uyandırdı. Kentte il başkanlığı için bir çok kişinin adı geçerken, bu göreve en çok AK Parti'nin geçmiş döneminde yönetimlerinde görev alan kişiler talip oluyor. Geçtiğimiz gün Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan Ali Babacan, Van ve diğer iller için daha kimseyi başkan olarak belirlemediklerini söyleyedi. Partinin genel merkezi kurulduktan sonra MYK üyeleri tarafından il başkanlarının belirleneceğini söyleyen Babacan, yakın ekibine ülke genelinde teşkilatlandırma yetkisi verdi.

KEREM ALTUN KİMDİR?
Kerem Altun, 1 Ocak 1955'de Van Ekrek'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Zahide'dir. Eğitimci; Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü bitirdi. İlkokul ve orta öğretimde öğretmelik, Öğretmen Lisesi Müdürlüğü yaptı. Kültür Bakanlığı'nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü, Başbakanlıkta Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Devlet Bakanlığı'nda Bakan Başdanışmanı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü ve Ortaöğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı. Türkiye Gübre Sanayi Denetim Kurulu Üyeliği, Van Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı, Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 23. Dönem AK Parti Van Milletvekili oldu. Az düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Altun, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber