AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kentlerde katılımcı demokrasinin işletilmesini, hükümet-parti-sivil toplum kuruluşları arasında sağlıklı iletişim kurulmasını amaçlayan Kent Ekonomileri Forumu'nun detaylarını anlattı. Kurtulmuş, forumla ilgili olarak, "Kent Ekonomileri Forumu'nu önümüzdeki dönem uygulamaya başlayacağız" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Kent Ekonomileri Forumu'nu tanıttı. "Kent Ekonomileri Forumu'nu önümüzdeki dönem uygulamaya başlayacağız" diyen Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki, 15 Mart'ta başlayacağımız bu illerdeki Kent Ekonomileri Forumu'nu inşallah Nisan ayı sonuna kadar bitirmeyi umuyoruz, ümit ediyoruz" diye konuştu.
Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'nun gönüllü, katılımcı, sivil ve istişari bir oluşum olacağını kaydederek, şunları söyledi:
"Kent Ekonomileri Forumu, illerimizin ekonomik kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerinin belirlenmesi, kentlerimizin kendi öz yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve harekete geçirilmesi için illerimizde ekonomik hayatla ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek ortak hedefler ve politikalar oluşturulmasına katkı sağlayacak gönüllü, katılımcı, sivil, istişari bir oluşumdur. Kent Ekonomileri Forumu, sağlayacağı etkin katılım ile farklı sektörel katmanlar için teşvik edici bir Yerel İnisiyatif Hamlesi niteliğinde olacaktır."
Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'nun işleyişine bakıldığında illerde Ekonomi Danışma Grubu kurulması planlandığını, bu grubun ise illerde ekonomik hayattaki gelişmeleri yakından takip eden kanaat önderleri ve üniversite mensuplarını da bünyesinde barındırmasının mümkün olacağını söyledi. Kurtulmuş, İl Başkanlıklarının koordinasyonunda, moderatörlüğünü saygınlığı olan, entellektüel kapasite sahibi, bağımsız kişilerin yapacağı Kent Ekonomileri Forumu'nun düzenleneceğini söyledi.

"KENT EKONOMİLERİ FORUMU'NUN TOPLANTILARI İSTİŞARİ MAHİYETTE OLACAK"
Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'nun toplantılarının istişari mahiyette olacağını belirtirken, forumun senede en az 2 kere toplanacağını kaydetti. Kurtulmuş ayrıca forum toplantılarının ana gündem maddesinin ve zamanın AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı'nca belirleneceğini ve toplantıların ise il binalarının dışında, prestijli mekanlarda gerçekleşeceğini ifade etti.

"MAKUL FİKİR VE TEKLİFLER PARTİ POLİTİKASI HALİNE GETİRİLEBİLİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, forum sonucunda AK Parti Genel Merkezi'ne iletilen raporların incelenerek tasnif edileceğini ve bu raporlar ışığında; kentlerin gerçekleştirilebilir taleplerinin karşılanmasına, makul fikir ve tekliflerin parti politikaları haline getirilmesine çalışılacağını kaydetti.
Kurtulmuş, forumun çözüm ortaklarının ise, İl milletvekilleri, il belediye başkanları, il genel meclis başkanları, sanayi, ticaret, ziraat, esnaf odaları ve borsaların başkanları, esnaf sanatkar kooperatifleri başkanları ile tarım kredi kooperatifleri başkanlarının olduğunu

FORUM, KATILIMCI DEMOKRASİNİN İŞLETİLMESİNİ AMAÇLIYOR
Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'nun amaçlarından da bahsetti. Kurtulmuş, forumun katılımcı demokrasinin işletilmesini amaçladığını belirterek, ayrıca Hükümet-Parti-Sivil Toplum Kuruluşları arasında da sağlıklı iletişim kurulmasını hedeflediğini belirtti. Forum sayesinde eleştiri ve önerilerin parti politikalarına yansıtılacağına vurgu yapan Kurtulmuş, böylece parti ile katılımcı kuruluşlar ve çevreler arasında politik sinerji oluşturulacağını kaydetti.
Bilgi ve insan kaynağı desteği sağlanması, her ilde nitelikli insan kaynakları ağının geliştirilmesi de amaçlanırken, bölge ve illerin sorunlarının ve politika önerilerinin ilk elden öğrenilmesi de ön plana çıkıyor.
Kent Ekonomileri Forumu ile; bütüncül bir bakış açısıyla, kentlerin ekonomik fırsat alanlarının, yenilikçi ve rekabetçi kapasitelerinin tespiti ve geliştirilmesi, Genel Merkez'e gelen raporlar çerçevesinde bakanlıklar ve kamu kurumları düzeyinde koordinasyonun sağlanması, illerin kendi farkındalıklarının ve kent vizyonlarının oluşturulması, 2023 Ekonomi Politik Vizyonu'nun kentlerin kanaat önderleri ve siyaset yapıcıları ile paylaşılması da amaçlanıyor.
(AT-ÖZ-Y)

20.02.2013 14:16:14 TSI

Editör: Wan Haber