CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında emeklilere iki maaş ikramiye vermeyi tavsiye ettiğinde emeklilerin kendisi arayarak, "Buna ihtiyacımız yok." dediklerini söyledi.

"EMEKLİLERE SİTEMİM VAR"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Emeklilere sitemim var. Ben iki maaş ikramiye vereceğim dediğimde bana telgraf çekip ,"Durumumuz iyi" dediler.

Soruyorum iyi mi durumunuz? Doğruları söyleyeni kovarsanız böyle olur Emekli kardeşim milyonlarsınız siz, sizi açlığa yoksullağa mahkum eden bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayacaksınız"

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN TOPLANAN PARA NE OLDU"

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Şimdi yapacağım konuşmada bazı sorular soracağım. Bu soruları kendi adıma değil millet adına da soracağım. 2018'de 15 Temmuz şehitleri için toplanan para ne oldu diye sorduk, bugüne kadar yanıt alamadık. Şehitlerimiz arasında ayrım devam ediyor. Malul sayılmayan gazilerimiz var, sorunları çözülmüyor.

VATANDAŞI KOYUN OLARAK GÖRÜYORLAR

Vatandaşı koyun olarak görüyorlar, 'Ne yaparsam yapayım gelip bana oy verecekler' diyor. Taşeron sorunu devam ediyor. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Bütün taşeron işçilere benim sözüm var, sen de sendikalı olacaksın, sen de hakkını alacaksın.

Bizim baskılarımız sonucu taşerona kadro verildi ama kölelik bitmedi. Maaşına sadece yüzde 4 zam veriyorlar. Sen diğer işçilere ne veriyorsan, onu da tanımak zorundasın. TOKİ işçileri aylardır maaşlarını alamıyorlar, aylardır. Bugün Meclis önünde haklarını aramaya geldi, müdahale ile karşılaştılar. Niye hak aradıkları için.

CEREN DAMAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ HEPİMİZİ YASA BOĞDU

Ceren Damar'ın öldürülmesi hepimizi yasa boğdu. Eşinin yaptığı konuşma, hepimize örnek olacak nitelikte "İyi insan olun diyor, iyi insan"... Grup başkanvekillerimiz bir öneri getirecekler bu bir eğitim cinayetidir. Çankaya Belediye Başkanımız da Ceren Damar'ın anısını yaşatacak bir eser yapacak. Bülent Şık kim? Bir akademisyen. Sağlık Bakanlığı yaptığı araştırmanın raporunu saklarken, akademisyen Bülent Şık bunu açıkladı.

EMEKLİLERE SORUYORUM DURUMUNUZ İYİ Mİ?

Bülent Şık kanser yapan ürünleri açıkladı diye devlet sırrını ifşa etmekten yargılanıyor. Emeklilere sitemim var. Ben iki maaş ikramiye vereceğim dediğimde bana telgraf çekip 'Durumumuz iyi' dediler.

Soruyorum iyi mi durumunuz? Doğruları söyleyeni kovarsanız böyle olur. Emekli kardeşim milyonlarsınız siz, sizi açlığa yoksullağa mahkum eden bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayacaksınız. Milli gelir artışından bile size pay vermemeyi tercih ettiler. Emekliye yüzde 10 veriyorlar, devletin yaptığı zam yüzde 23'ün üzerinde.

DOĞRU TÜRKİYE UÇTU, DEREDEN AŞAĞI UÇTU

Sanayicinin önündeki en temel sorun, yarını görememen. Bilmemekte de haklısın kimse bilmiyor. Sanayici yarını göremezse yatırım yapamaz. Esnaf kardeşim seni de gözden çıkardılar. Ama sen yıllar yılı bunlara destek verdin. Oy verin Türkiye uçacak diyorlardı, gittin oy verdin. Doğru Türkiye uçtu, dereden aşağı uçtu.

ÇİFTÇİYLE DALGA GEÇİYORLAR 114 MİLYAR LİRA BORÇLARI VAR

Bir hükümet çiftçiyle ancak bu kadar dalga geçebilir. Ziraat Bankası kalkmış futbol kulüplerini kurtarıyor. Çiftçi kardeşim senin alın terini peşkeş çekenleri görmeyecek misin? Bankalara borcun yüz milyarları aştı sen uyanmayacak mısın? Sen uyanıncaya kadar ben anlatacağım.

Neymiş çiftçiye para ödeyeceklermiş. Çiftçinin parasını tuttun tuttun, şimdi seçim yaklaştı diye veriyor. Çiftçiye 2006'dan bu yana 114 milyar lira borcun var. Önce onu ödeyeceksin.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KAZANAN 1 MİLYON 700 BİN KİŞİ MEVCUT

Asgari ücretlilere de seslenmek istiyorum. Yetmez verdikleri para. Milyonlarca kişi işsizken sen yine de şanslısın. Asgari ücretin altında aylık alan 1 milyon 700 bin kişi var. Onların da hakkını hukukunu savunacağız

Peki soru şu, her istediklerini yaptılar da memleket bu hale neden geldi? Hortumcu pazar ekonomisi... Önce bunun hukuki altyapısını oluşturmak gerekir.

BÖYLE BİR PLAN YOK SÜRESİ DOLDU

İkinci unsur, ekonomide planlama yapmayacaksınız. 1968'de DPT kuruldu diyeceksiniz. Artık Devlet Planlama Teşkilatı yok.

10. Kalkınma Planı'nın süresi 2018'de doldu. Böyle bir plan yok. Plansız büyüme 21. yüzyılda...Anayasa 166. Madde planlamadan söz eder. Hortumcu piyasa ekonomilerinde planı devlet değil yandaş müteahhitler yapar. Türkiye bir çıkmazla karşı karşıya.

SİZ HESABI HALKA VERMİYORSUNUZ

Dördüncüsü; devletin fabrikaları, arsaları ile birlikte haraç mezat satılır. Devletin ne kadar fabrikası varsa sattılar. Şimdi sıra geldi askeri fabrikalara.

Beşincisi; hükümetler, toplanan her kuruşun hesabını halka verirler

Hortumcu piyasa ekonomisinde devleti yönetenler hesap vermezler. Bunu zul olarak görürler, çünkü halkı koyun olarak görürler.

CHP'YE İKİ KOYUNU VERSEN GÜDEMEZLER DİYORLAR

Sık sık CHP'ye 'İki koyunu versen güdemezler.' diyorlar. Niçin halkı koyun gördükleri için biz halkı koyun olarak görmüyoruz ki.

Hortumcu piyasayı oluşturanlar demokrasiyi askıya alırlar. Bugün Türkiye'nin yaşadığı gerçeklerden birisi de budur. Korkudan kimse ağzını açamıyor.

HORTUMCU PİYASA EKONOMİSİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ TEK ADAMDIR

Hortumcu piyasa ekonomisinin en temel özelliklerinden biri de tek adamlıktır.

Hortumcu piyasa ekonomisinin olduğu ülkelerde vergiler toplanır ama yetmez. Para lazım nereden bulacak dış güçlerden.

Bugün Türkiye ekonomik bağımsızlığını yitirmişse bu hortumcu piyasa ekonomisi yüzündendir."

Papazı ver dediler, tak diye verdiler. Gazeteci hapisteydi bir gecede iddianame yazıldı, bırakıldı. Tahliye edilirken bir başka mahkemenin tutuklama kararı çıktı. O güçler Türkiye'yi, Suriye batağının daha derinine sokmak istiyorlar.

Kim size gidin oralara mücadele edin dedi? Trump diyor ki, 'Benim askerim niye ölsün, Türk askeri var onlar ölsün.' Bizim sınırımızda IŞİD var mı? Yok, nereye götürecekler batağa götürecekler. Biz bunları diyince terörü destekliyor diyecekler. Ben terörü değil, Türikye'nin hakkını savunuyorum.

Gazeteye yazı yazmış, 'Trump haklı diyor'. Aksini diyemezsin ki yuları kaptırmışsın. En büyük tavizi verecek olan da Saray'ın tepesindeki kibir abidesidir

Hortumcu Piyasa Ekonomisi'nin bedelini kim ödüyor. Vergiler ne diyorlar? vergiyi tabana yayacağız. Kardeşim zaten vergi tabanda geliri tabana yayacaksın vergiyi tavana. Diyemezler.. Bir asgari ücretli 128 gün vergi için çalışıyor.

Musluğu çevirdiğinizde 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Hastaneye gittiğinizde.

İkinci özelleştirmeler, babalar gibi ne varsa sattılar.

Üçüncü temel olan borçlandırmalar. Dünyanın faizini ödüyorlar. 81 milyon vatandaş bir avuç tefeciye hizmet eder hale getirildi. Daha ne olsun. Ve vatandaşım hala uyanmıyor.

Sen seçimlerden sonra IMF'ye gidecek misin, gitmeyecek misin? Bunu sormak istiyorum arkadaşlar."

Editör: Wan Haber