Van'da turizmcilerden oluşan heyet AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette bulunan Vanlı Turizmcilerden Reşat Yeşilağaç, Yunus Yüksel, Necmi Sevimli,  Rasim Baytar, Remzi Özköseoğlu, Abdullah Tunçdemir ve Remzi Alpaslan yeniden güven tazeleyerek İl Başkanı seçilen Kayhan Türkmenoğlu’na kongre sonrası yeniden başkan seçilmesinden dolayı tebriklerini ilettiler. 

TURİZMCİLERDEN KAPIKÖY TALEBİ

Covid-19 nedeniyle kapalı olan Kapıköy Sınır kapısının gündem alındığı ziyarette turizmciler ”Bizler Van’da ticaret yapan iş insanlarıyız. Kapıköy’ün kapalı olmasından dolayı büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Turizm bu şehrin vazgeçilmez bir sektörüdür. Mevcut sorunları çözüme kavuşturarak ticari faaliyetleri sürdürmek istiyoruz." açıklamasında bulundular. 

"BEN DE TİCARET YAPAN BİR İŞ İNSANIYIM"

Sektör yöneticilerinin düşüncelerine değer verdiklerini belirten İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Bende sizin gibi Van’da ticaret yapan bir iş insanıyım. Sizi etkileyen sorun ve sıkıntıların bizleri de etkilediğini belirtmek istiyorum. İş adamları olarak sizleri tebrik ediyorum. Yatırımcılar olarak taşın altına elinizi koymuşsunuz. Serhat Şehrimiz Van’a büyük emeklerle yatırım yapan herkes bizim için kıymetlidir." cümlelerini kullandı. 

"EMEK VE ÇABALARIMIZLA KAPIKÖY AÇILDI"
Halka hizmet, Hakk’a hizmet şiarıyla birçok kalıcı eserleri Van’a kazandırdıklarına değinen Başkan Türkmenoğlu, “ Vanlı bir kardeşiniz olarak Kapıköy Gümrük kapısının bu şehre katkısını en iyi bilenlerdenim. Büyük emek ve çabalarımız karşılığında ticaretin kalbi olan Kapıköy sınır kapısını hizmete açmamızla beraber önemli bir istihdam açığını gidermiş olduk." şeklinde konuştu.

"KAPIKÖY SİYASİ BİR AMAÇLA KAPALI DEĞİL"
AK Parti’in hizmet partisi olduğunun altını çizen Türkmenoğlu, “Sizlerin meselelerini iyi biliyoruz. Şuna inanmanızı istiyoruz ki;  elimizden gelen ne varsa dün yaptık, bugünde, yarında yapmaya devam edeceğiz. Onun için içinizi ferah tutun, terör örgütlerinin provokasyonlarına karşı dikkatli olun. Turizmci her kim olursa olsun bu kente faydası olandır. Biz fikri ayrımlara girmeden Vanlılara ve şehrimize hizmete hazırız. Yeter ki konular istismar edilmeden, siyaset dışı kurallara girmeden, birbirimize saygı, sevgi çerçevesinde sorunlarımızı konuşup çözüme kavuşturalım. Van Milletvekillerimiz aracılığıyla Sağlık Bakanlığımızdan almış olduğumuz bilgilere göre;  ‘Kapıköy sınır kapısının siyasi bir amaçla kapalı olmadığını, Covid-19 tedbirleri kapsamında kapalı olduğu belirtilmiştir. Olağanüstü sağlık alanında ki çabalarımız, salgını en aza indirdiğini böyle devam ederse bu hastalığı yok edip, sağlıklı bir şekilde kapıların açılmasını sağlayacağız’ demiştir. Bende bir Vanlı hemşeriniz olarak en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kapının açılmasını ümid  ediyorum." dedi. 

Editör: Wan Haber