1 Kasım seçimlerine az bir zaman kala Burhan Kayatürk ve beraberindeki kalabalık partili grup, Van Oto Galericiler Sitesi’nde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, esnafın durumunu sordu. Esnafın Kayatürk’ten isteği, ikinci el otoda kredilendirmelerdeki yaş sınırının kaldırılması oldu. Tüm Türkiye’deki ikinci el araba satan esnafın derdi olan kredilendirmelerde halen 5 yaş sınırı uygulanıyor. Yaş sınırı kaldırılırsa işlerinin daha iyi olacağını dile getiren esnaf Kayatürk’e yoğun ilgi gösterdi.

Oto Galericiler Sitesi’ndeki ziyaretlerini tamamlayan Kayatürk ve bareberindekiler, sıfır oto alım satımı yapan oto plazalarını ziyareti ile devam etti. Doğu Plaza Opel Bayii yetkilisi Burhan Kandaşoğlu tarafından kapıda karşılanan Kayatürk ve beraberindeki AK Partililer, Kandaşoğlu ile sohbet edip oy istediler. Daha sonra Volkswagen Plazada kendisini karşılayan Ramazan Çelik ile samimi sohbet eden Kayatürk, bir süre görüşerek seçim çalışmalarını ve AK Partinin Van’daki oy oranını değerlendirdiler. Ramazan Çelik’in hayır duaları ile uğurladığı Kayatürk ve beraberindekiler, Ford Plaza’ya geçerek yeni model Ford otomobilleri incelediler. Daha sonra Kurşunluoğlu KIA Oto Plaza’ya giden heyet Cemal Mirza Kurşunluoğlu’nun kapıda karşılamasıyla görüşmeye başladı. Çalışanlara çiçeklerin verildiği ziyaretlerde gül kokuları bayan çalışanları memnun etti. Burdan da ayrılan Kayatürk ve beraberindekiler, Hyundai Ahsen Otomotivde bir süre hal hatır sorup sıfır araba satışlarından memnuniyet duyan esnafın ilgisine mazhar oldu. Esnaf, terör olayları nedeniyle bozulan Van ekonomisinin canlanması için Kayatürk’ten isteği vergi terkini oldu. Terör örgütünün yaptıklarının Van’ı yatırım yapılamaz hale getirmeye hizmet ettiğini söyleyen esnaf, Van’ın eski canlı günlerine en kısa sürede geri döneceğine inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

Kayatürk,’’Beşir Atalay bey ile beraber bu sorunları el ele vererek ve siz halkımızın da desteğiyle en kısa sürede yeni kurulacak parlamentoda çözeceğiz. Bunun için elimizin güçlü olması lazım ve artık Van’ın terör ve terör örgütü işbirlikçileriyle anılmaması lazım. Bizi Ankara’ya güçlü gönderin ki elimiz güçlensin. Van güçlensin, Vanlıyı herkes görsün. Devlet sizinledir, size sahip çıkacaktır’’şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber