AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı 2. Danışma Meclisi Toplantısına; AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Abdullah Aras, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve partililer katıldı. Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, 17 Aralık operasyonunun ülkenin geri gitmesini sağlamak için yapıldığını belirterek, “Ülkemiz bilindiği gibi artık Türkiye’de değil, dünyada parlayan bir yıldız olarak herkes tarafından bilinmektedir. Aslında 17 Aralık operasyonunun asıl gayesi yolsuzluklar değil. Emin olun bu Gezi olaylarının maksadı neyse bu da aynı maksatla ve aynı amaçla yapılmış bir harekettir. 12 Mart’ın maksadı ve gayesi neyse 17 Aralık’ın maksadı ve gayesi odur. 27 Nisan hareketinin gayesi maksadı neyse, 12 Eylül’ün gayesi neyse, 60 ihtilalinin gayesi neyse, emin olun 17 Aralık’ın maksadı, gayesi, amacı ve hedefi odur” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, bugüne kadar yapılan oyunlar gibi 17 Aralık oyununu da bozacaklarını belirterek şunları söyledi: “Ankara’da gecemizi gündüzümüze katarak partimize, ilimize, ülkemize ve sizlere layık olmak için canla, başla uğraşıyoruz. Allah’a hamdolsun bugüne kadar AK Parti’ye, milletimize, halkımıza, ülkemize ve hatta AK Parti öncesi kurulan bütün tuzakları halkımız bozmuştur. Bu tuzağı da partimizi, liderimiz ve halkımız bozacaktır. Biz mecliste öyle günler yaşadık ki, parti bugün mü kapanacak, acaba yarın milletvekillerimizi, bakanlarımızı ve başbakanımızı alıp götürecekler diye düşündüğümüz anlar oldu. Ama dimdik duran bir liderimiz ve arkamızda bizi dualarıyla, destekleriyle yalnız bırakmayan bir halkımız var. Bunun için hiç kimsenin en ufak bir endişesi bile olmasın.” 

Başbakan’ın ‘28 Şubat post modern, 17 Aralık dost modern’ sözünü hatırlatan Kayatürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yanlışı yapanlar utanacaktır. 28 Şubat post bir dönemdi, şimdi 17 Aralık dost dönemidir. Bu kardeşlerimiz bize yaptıkları bu yanlışlardan dolayı pişman olacaklar. Ama onları bu yanlışa itenlere, onlara bu yanlışları yapanlar utanacaklar. Bundan da hiç kimsenin en ufak endişesi olmasın. Önemli olan bizim Van’da ne yaptığımızdır. Bütün mazlumlar, bütün Türkiye, bütün Müslümanlar partimizin liderinin arkasındadır. Liderimiz için dua ediyorlar. Van’da yaptığımız mitingde Pakistan’da bir eyaletin başbakanı geldi. 100 milyonluk eyaletin başbakanıydı. Liderimiz için şöyle dedi. ‘Şurada oturan bu şahıs, o şahsiyet sadece Türkiye’nin lideri değildir. O şahsiyet tek başına İslam Âlemi’nin lideri değildir. O şahsiyet bir dünya lideridir’ dedi. Bugün Suriye’deki insanların beklentileri de Türkiye’dendir. Dolayısıyla artık hızlı bir şekilde önümüze bakacağız” 

Van’da 30 Mart seçimlerini mutlaka kazanmaları gerektiğini belirten Kayatürk, sözlerine şöyle devam etti: “30 Mart seçimlerini Van’da mutlaka kazanmalıyız. Dimdik ayakta durabilen bir başkan adayımız var. Başkan adayımız Osman Nuri Gülaçar’ı hiçbir zaman yalnız bırakmamamız lazım. Biz eğer bu seçimi bu sefer kazanmasak, Van kaybedecektir. Van’ın tamamı kaybedecek. Biz nasıl Konya’da, nasıl Kayseri’de, nasıl İstanbul’da, nasıl Ankara’da hizmet veriyorsak, aynı büyükşehir belediye hizmetini de buraya getireceğiz. Bizim çok iyi çalışmamız lazım. Diğer ilçelere de destek vererek büyükşehri rahat bir şekilde kazanmamız lazım. Belediye hizmeti gelmezse, devletin buraya göndereceği paranın hiçbir ehemmiyeti kalmıyor. Gerçekten belediye hizmeti olduğu zaman eğitim hizmetinin anlamı olur. Belediye hizmeti olduğu zaman sağlık hizmetinin anlamı olur. Van’da öyle bir hastane yapıldı ki, o hastanelerin benzerleri Ankara ve İstanbul’da bulunuyor. Türkiye’nin her tarafına bu hastanelerden yapılmaya başlandı. 600 yataklı bir hastane yapıldı. Onun yanında bir de 5 hastane daha yapılıyor. Hastaneler bittiği zaman 2 bin 600 yataklı bir yerleşke olacak. İyide siz buraya dünya kadar para gönderiyorsunuz. Dünya kadar doktor gönderiyorsunuz. Burada belediye hizmetleri olmayınca, su verilmeyince, kanalizasyon çalışması yapılmayınca, kokular hastayı da, hastaneyi de alıp götürüyorsa o zaman ne yapabilirsiniz? Dolayısıyla bizim mutlaka belediyeyi kazanmamız gerekiyor."

Editör: Wan Haber