Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, BDP Şax Eş Başkan adayları Celal Bartu ve Evin Keve ilçe halkıyla bir araya geldi. Belediye Başkanı Bekir Kaya halka seslenerek, "AKP'ye oy veriyorsanız AKP'nin, CHP'ye oy veriyorsanız CHP'nin politikasını kabul ediyorsunuz. BDP'ye oy veriyorsanız  onların özgürlük mücadelesini ve politikasını kabul ediyorsunuz demektir" dedi.

galeri.PNG

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve Çatak (Şax) ilçesinde esnaf ve halkla bir araya geldi. Kaya  ve Çoban'a BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah ile il ilçe yöneticileri eşlik etti. Heyet, ilçe girişinde Çatak Belediyesi Eş Başkan adayları Celal Bartu, Evin Keve, BDP ilçe yöneticileri ile öğrencilerin de arasında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. BDP ilçe binasında halk ile bir araya gelen Kaya ve Çoban,  ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Kaya, Çoban ve beraberindeki heyet halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Esnafların sorunlarını dinleyen Kaya ve Çoban, Çatak Belediyesi Eş Başkan adayları Celal Bartu, Evin Keve ve partilerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Esnaflardan yaşadıkları sorunları kendilerine iletmelerini isteyen Kaya ve Çoban, ardından seçim bürosunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Belediye Başkanı Bekir Kaya, daha önceki seçim çalışmalarının birebir içinde görev aldığını belirterek, gördüğü coşku, heyecan, güç ve kuvettin giderek arttığını söyledi.
 

'Rojava devriminin verdiği güç ile çalışmalarımızı yürütüyoruz'
Özgürlük mücadelesinin ve Rojava devriminin verdiği güç, kuvvet ve moral ile seçim çalışmalarına başladıklarını ve bu moral ile çalışmalarını yürüteceklerini dile getiren Kaya, belediyelerinin yaptığı ve yapmadığı her şeyin göz önünde olduğunu vurguladı. Kaya bugüne kadar girmiş oldukları seçimlerin tamamının kendileri için referandum niteliğinde olduğunu şimdi ve bundan sonra yapılacak tüm seçimlerin de daha anlamlı ve önemli olduğunu söyleyerek "Ortadoğu’nun ve Rojava devriminin ve herkesin gözleri bu yapılan seçim sonuçlarındadır. Onun için seçimlerde hangi partiye oy veriyorsanız o partinin politikasını kabul ediyorsunuz. AKP'ye oy veriyorsanız AKP'nin, CHP'ye oy veriyorsanız CHP'nin politikasını kabul ediyorsunuz. BDP'ye oy veriyorsanız  onların özgürlük mücadelesini ve politikasını kabul ediyorsunuz demektir" diye konuştu.


'AKP zulüm ve baskıya devam edecek'
AKP'nin siyasi soykırım operasyonlarına, baskı ve zulüm politikalarına dikkat çeken Kaya, "2007 seçimlerinden sonra dağlardaki insanlarımızın gelip burada yaşayacaklarına, ailelerine, annelerinin yanına geleceklerine, burada siyaset yapacaklarına,  zindanlardaki arkadaşlarımızın tahliye edileceklerine inanıyorduk  ama AKP'nin yürüttüğü kirli politikalar nedeniyle binlerce arkadaşımız hala zindanda. AKP bu seçimlerde başarılı olursa yine aynı zulmü ve baskıları yapacaktır ve tüm Kürtler TRT Şeş'e layıktır diyecektir.Ama bizler Demokratik Özerlik temelinde belediyelerimizi kazanarak hep birlikte yöneteceğiz. Onların sistemlerinde ne kadar para geldi ne kadar gitti ne yaptılar ne yapmadılar hiçbir zaman açıklanmıyor. Perde arkasından hangi pazarlıklar yapılıyor bilinmiyor.Ama biz asla, yapamayacaklarımızın sözünü vermiyoruz.Ama onlar seçim döneminde gelir 'biz burayı baştan sona altına çevireceğiz' derler.Tabi bunlara kendileri de inanmıyor ve bunlar boş işlerdir" dedi.


'İlçe meydanını özgürlük meydanına çevireceğiz'
Tüm belediyelerinde alınacak kararların halkla birlikte alındığını ifade eden Kaya, düzenleyecekleri bir toplantıyla 5 yıllık çalışmalarını basına ve halka açıklayacaklarını söyledi. "Tüm alanlarda daha çok çalışarak her yerde örnek olan Başkale ilçesi gibi gibi kazanmalıyız" diyen Kaya şöyle devam etti: "Yüzde 50, yüzde 55 olarak kazandığımız artık bizlere yetmemeli. Buralar, babalarımızın, atalarımızın coğrafyası ve topraklarıdır. Bunun için hiçbir yerde yüzde 70’in oy oranının altına düşmemek tek hedefimizdir. Bugüne kadar partimize gelmemiş ve bize oy vermemiş olanları kazanmalıyız. Eğer yapılan seçimlerde başarılı çıkarsak süreç de hayırlı bir aşamaya gelecektir.  30 Mart tarihinde belediyeyi kazanacağı ve ilçe meydanını özgürlük meydanına çevireceğiz"

 

'Seçim bizim için referandum niteliğinde'
Kaya’nın konuşmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban da, seçimlere her zaman büyük bir önem yüklediklerini belirterek,  kadınlar olarak referandum niteliğinde gördükleri seçimleri kazanmalarıyla birlikte hem kendilerini hemde kentlerini yöneteceklerini söyledi. Eşbaşkanlık sistemi ile bölgede yeni bir model oluşturacaklarına vurgu yaparak bu nedenle seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.  Çoban, "Kentlerimizde yönetim haklarını artık devralıyoruz. Bu kenttin nasıl yöneltildiğine siz hergün tanıklık ediyorsunuz. Roboski'yi hepiniz biliyorsunuz. Koruculuğun, zorla dayatıldığı ve yaptırıldığı bir bölge. Devletin silahını taşıyan, nasıl yaşadıklarını, ne yediklerini, ne yaptıklarını bilen devlet 34 sivil insanı bilerek katletti. Tek suçları Kürt olmalarıydı. Sivil olan insanlar katledilirken devlete hizmet ettikleri unutuldu ama Kürt oldukları unutulmadı. Başbakan Hakkari de çocuk da olsa yaşlı da olsa katledin talimatı vermişti. Biz birlikte olursak ittifakımızı kurarak omuz omuza verirsek, Kürdistan bölgesinin rengini partimizle boyarsak devlet bize ne koruculuk nede hainlik dayatabilir" dedi.

 

'Halkımıza yakışır belediye armağan edeceğiz'
BDP Van Eş Başkanı Musa İtah da, 'öz yönetimle özgür kimliğe ve özgür yaşama' şiarı ile yola çıktıklarını ve bu şiar ile başarılı olacaklarını kaydetti. 30 Mart'tan sonra Çatak'ta belediyeyi kazanarak, "Eme bejin mala Şax'ê ava deste xwe gehand Rojava" diyeceklerini aktaran İtah, "Kazanacağımız belediye ile sadece birkaç aileye hizmet vermeyeceğiz tüm halkımıza eşit bir mesafe ile yaklaşarak temiz, şeffaf ve halkımıza yakışır bir belediyeyi Şax halkımıza armağan edeceğiz" dedi.

Çatak Belediyesi Eş Başkan adayları Evin Keve ve Celal Bartu da dürüst,şeffaf  bir belediyecilik anlayışıyla Çatak halkına en iyi hizmeti verecekleri sözünü verdi.

Toplantının ardından, köy muhtarları ve ilçe gençleriyle ayrı toplantılar gerçekleştirildi.  Toplantıların ardından Kaya, Çoban ve beraberindeki heyet alkış ve sloganlarla ilçeden uğurlandı. 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber