Seçim çalışmalarını sürdüren BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav,  Veysel Keser, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban  Bostaniçi beldesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Bostaniçi beldesine bağlı Serhat Mahallesi’nde halkla bir araya gelen Kaya ve beraberindekileri yüzlerce yurttaş karşıladı. 
 

'AKP VE CEMAAT TÜM HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKLARI BİRLİKTE YAPTI'
Düzenlenen toplantı da konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya, yaklaşan seçimlere değinerek, 30 Mart’ta Van’ın ve tüm ilçelerinin BDP’nin zaferi ile sonuçlanacağını söyledi. AKP’nin yolsuzluk ve hırsızlıklarının artık gün gibi aşikâr olduğunu dile getiren Kaya, AKP ve cemaatin 12 yıldır birlikte Kürt halkına saldırdığını dile getirdi. Kaya, ”AKP ve Cemaat el ele 12 yıldır Kürt halkına birlikte saldırıyordu. AKP ve Cemaat tüm hırsızlık ve yolsuzlukları birlikte yaptı. Ne zaman ki çıkar ve kendi menfaatleri konusunda ters düştüler, bu defa birbirlerine düşman kesildiler, birbirlerine saldırmaya başladılar” dedi.

 

‘BU HALK SİZİ İSTEMİYOR’
Seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerine dönük saldırıların arttığına dikkat çeken Kaya, ”Birileri bunu halen anlamış değil. Bu halk sizleri istemiyor. Osman Nuri Gülaçar sanat sokağında esnafı gezerken, esnaf ve halk tepki gösterdi diye, kalkıp halkın üzerine, esnafın üzerine silahlar sıktı. Bu şekilde bir seçim çalışması olmaz. Yine dün Hizbul-şeytanlar seçim çalışması yapan arkadaşlarımıza saldırdı. Biz bunu kabul etmeyiz, herkes haddini bilecektir. Bu halk sahipsiz değildir. Biz bugün AKP’ye karşı değil, devlete karşı bir seçim çalışması yapıyoruz. 30 Mart’ta bunların tamamına bu halk gereken dersi çok iyi bir şekilde verecektir” dedi.
 

‘AKP’DE DİĞER PARTİLER GİBİ KENDİNİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE BULACAKTIR’ 
Daha sonra konuşan İpekyolu Eş Başkan adayı Veysel Keser ise, Kürt halkının artık 30 Mart’ta ki zafere kenetlendiğini, hiçbir gücün bu zaferin önüne geçemeyeceğini dile getirdi. Sistem partilerinin tamamı gibi AKP’nin de bu seçimler de artık bölge de tabela partisi olacağını ifade eden Keser, ” Bir zamanlar ANAP vardı, DSP vardı. Bunların tamamı iktidar olan partilerdi. Ama şimdi hiçbirinden eser yok. Hepsi tarihin çöplüğünde kaybolup gitti. Çünkü sistem partileri gibi AKP’nin de kuruluş amaçlarının bir tanesi zulüm ve baskı üzerindedir. Sıra AKP’de, AKP’de diğer partileri gibi tarihin çöplüğünde yerini bulacaktır. 30 Mart’ta AKP’ye çok iyi bir ders vereceğiz. Bunların tayfasını 30 Mart’ta Ankara’ya çıplak ve yalın ayakla göndereceğiz” dedi.

 

Editör: Wan Haber