AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulhekim Karabıyık, çözüm sürecinin birçok sıkıntının giderilmesinde anahtar rol görevi üstlendiğini belirterek, "Bu süreç nihayete ererse; inanın birçok sorun çözülür. Güvenlik ve barış ortamı olunca; istikrar olur, yatırım olur, istihdam olur" dedi. 


7 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Abdulhekim Karabıyık, önemli açıklamalarda bulundu. Karabıyık, özellikle çözüm sürecinin nihayete ermesini dileyerek, "Bu süreç nihayete ererse bölge her açıdan kalkınır" ifadelerini kullandı.


AK Parti'nin kuruluşundan itibaren çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan Karabıyık, "Bildiğiniz gibi bizler bu partinin kuruluşundan beri içindeyiz. 2002 yılından 2007 yılına kadar Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. 2008 ile 2010 yılları arasında Van Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. 2012 ve 2014 yıllarında ise Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Vekilliği görevlerim oldu" dedi.
 

"ADAYLIĞIM, SON ANDA GERÇEKLEŞMEDİ"
Yerel seçimlerde Edremit Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu anlatan Karabıyık, "2014 Yerel Seçimleri'nde Edremit Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Aslında aday olmamda garantiydi. Ama Kurucu Genel Başkanımız ve Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, benim daha önce milletvekilliği yapmış olan Ağabeyim Cüneyt Karabıyık'ı arayarak Başkale Belediye Başkan Adayı olmasını istedi, ağabeyim de kabul etti. Böyle olunca benim de adaylığım nasip olmadı. Buna rağmen partimizle hiçbir bağımız kopmadı. Hep bu partinin hizmetinde olduk. Bu seçimlerde ise milletvekili aday adayı oldum ve önceki hafta resmi başvurumu yaptım. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz pazar günü de temayül yoklaması oldu. Bu temayül yoklamasında bize gösterilen teveccühten dolayı ben herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Seçim çalışmalarının çok iyi geçtiğini anlatan Abdulhekim Karabıyık, "Bildiğiniz gibi zaten 14 yıldır bu partinin içindeyim ve sürekli teşkilatları dolaşıyorum. Ama bu kez bir aday adayı olarak bütün ilçelerin teşkilatlarını gezdim. Bunu çok rahat bir şekilde söylüyorum ki, biraz da onur duyarak ifade ediyorum, beni tüm teşkilatlarda en iyi şekilde ağırladılar. Ben de çıktığım bu yolda onların duasını istedim. Onlar bana şunu söyledi; 'Başkanım tüm aday adayları bizim için çok değerlidir. Ama sizin yeriniz çok farklı. Siz yıllardır bu partinin birçok kademesinde yer aldınız' dediler. Bana yönelik söylenen bu ifadeler beni çok mutlu etti. Ben yine söylüyorum, bu görev bize verilse de verilmese de her alanda AK Parti'ye hizmet edeceğimin taahhüdünü veriyorum" dedi.
 

“LİSTEYE GİRMEYİP KÜSEN SİYASİ AHLAKTAN YOKSUNDUR"
Daha önce olduğu gibi bazı aday adaylarının listeye girmedikten sonra küsme ihtimalinin olabileceği sorusunu da yanıtlayan Karabıyık, "Gerçekten de çok yoğun bir aday adayı başvurusu oldu. Ben dobra dobra söylüyorum. Aday adaylarımız listeye girmedikten sonra, eğer karşı partiye geçerlerse, küserlerse, kesinlikle siyasi ahlaktan yoksundurlar. Bakın 2011 seçimlerinde 147 milletvekili aday adayı vardı. Yine yerel seçimlerde çok sayıda belediye başkan aday adayı vardı. Bu işlerde sonuçta belli bir sayıda aday belirlenecek. O yüzden bu seçimlerde de nihayetinde 8 kişi belirlenecek. Ben bu parti kuruldu kurulalı hep burada oldum. Ben şahsım olarak söylüyorum, listeye girsem de girmesem de küskünlük olmayacak. Diğer aday adaylarına da aynı tavsiyede bulunuyorum. Bu partiye hiçbir sebeple kırgınlık olmamalıdır" diye konuştu.


7 Haziran seçimlerinde ülke ve il genelinde nasıl bir tablo ile karşılaşılacağı yönündeki soruya da cevap veren Abdulhekim Karabıyık, "Diğer gazeteleri de dolaştığımda, bana sorulan sorular ile diğer aday adaylarına sorulan soruların farklı olduğunu belirtiyorlar. Çünkü bazı aday adayları mühendis, bazıları doktor, bazıları bürokrat. Ama ben yıllardır bu partideyim ve bu şehirdeyim. Tüm sorunlara vakıf olduğumu düşünüyorum. Ben bu partiye Recep Tayyip Erdoğan ile başladım ve gönül birliğimiz var. Şimdi bu seçimlerde AK Parti'nin yine yüzde 50 civarında oy alacağını düşünüyorum. Bu bölgede de iki partinin yarışacağını söyleyebilirim. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde CHP, MHP veya diğer partilerin bir varlığı yok. HDP bu seçimlere parti olarak girecek. Son zamanlarda HDP'nin Türkiye partisi olma yolunda önemli adımlar attığını düşünüyorum. Bence doğru olan siyaset de budur. Parlamentoda grup oluşturması için yüzde 10 barajını aşması lazım. Elbette ki gönül ister ki aşsın. Ancak 2002'den bugüne kadar 9 seçim geçirmiş bir yerel siyasetçi olarak bir tahlil yaptığımda HDP'nin barajı aşacağını tahmin etmiyorum. Tahminim yüzde 8'i aşamazlar. Çünkü genel seçim, yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir birinden ayrı tutmak lazım. Yine Kobani olaylarının da HDP'nin oy oranını olumsuz etkilediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 

"İSTİKRARI İSTEMEYEN BELLİ ODAKLAR BULUNUYOR"
Türkiye'deki istikrarlı gidişata Gezi olaylarının olumsuz bir etki oluşturduğunu dile getiren Karabıyık, "Bildiğiniz gibi ülkemizde her alanda kalkınma ve gelişmeler yaşandı. Bakın AK Parti hükümetlerinin başarısıyla Türkiye'de sağlık alanında, tarım alanında, eğitim alanında, alt yapı ve adalet alanında, daha birçok alanda gelişmeler yaşandı. Gezi olayları gerçekten de her konuda olumsuz bir tablo oluşturdu. Hem ekonomik anlamda bizi sarstı, hem de dışarıya yönelik olumsuz bir tablo oluştu. Ama şunu çok iyi idrak etmek gerekir ki, bu olaylar ülkemizdeki iç bağlantıları da gün yüzüne çıkardı. Bazen 'hayır bildiğimiz olaylarda şer, şer bildiğimiz olaylarda hayır vardır' düşüncesiyle bence bu Gezi olaylarından sonra hükümet ülkenin içine sirayet eden yapıları tanımış oldu ve bunlarla mücadele başladı. Sonraki operasyonlar da böylece başarılı olamadı. Tabi bunda özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, hükümetimiz çok dik durdu" diye konuştu.


7 Haziran seçimlerinde özellikle bölgede bazı zıt partilerin AK Parti'ye karşı muhalefet oluşturacağını iddia eden Karabıyık, "Bu bölgede bildiğiniz gibi iki parti yarışacak. Ben deneyimli bir siyasetçiyim. Benim ihtisas alanım siyaset. Bu son süreçte yeni gelişmeler olacaktır. Bakın ilk kez buradan açıklıyorum, yakında zaten sizler de şahit olacaksınız. Özellikle bu bölgede AK Parti'nin oyunun artmaması için, bazı kesimler bir araya gelerek ittifak içine girecek. Düşünce olarak bir birine zıt olan partiler, sırf AK Parti başarısız olsun diye birliktelik oluşturacaklar. AK Parti'ye karşı birleşme planları ve senaryolar vardır. Bunlar gizli kulislerde konuşuluyor ve bunlar yakında ortaya çıkacak" dedi.
 

"OYLAR ELEKTRONİK ORTAMDA ÖZGÜR ŞEKİLDE KULLANILMALI"
Türkiye'de herkesin hür irade ile oy kullanması için artık yeni adımların atılması ve bunda teknolojinin kullanılması gerektiğini anlatan Karabıyık, "Bildiğiniz gibi ülkemiz her alanda gelişmeler yaşıyor. Bence seçim çalışmalarında da yeni adımlar atılmalıdır. Teknoloji gelişiyor ve buna ayak uydurmalıyız. İnsanların demokratik ve hür iradelerini sandığa yansıtmaları için sadece güvenlik önlemleri yetmiyor. Bakın herkesin parmak izi farklıdır. Elektronik ortamda parmak basılarak oy kullanılabilir. Kimin hangi partiye oy verdiği belli olmasın diye çalışmak lazım. Çünkü özellikle kırsal bölgelerde köylerin oy verdiği partiler hemen ortaya çıkıyor. Bu da onlar açısından büyük sorun oluşturabiliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sıkıntılar sona erer" ifadelerini kullandı.


Partiye hizmet etmek için sadece milletvekili rozetini almanın yeterli olmadığını anlatan Abdulhekim Karabıyık, "Doğru kriterlerle aday adaylığı başvurusu yapan herkesi tebrik ediyorum. Bundan sonra da sekiz isim aday olacak. Bu isimler belki meclise gidecek ve milletvekili rozeti takmış olacak. Ama kesinlikle buradan söylüyorum, o rozeti takmakla, mazbatayı almakla iş bitmiyor. O çok büyük bir vebaldir. Bunun sorumluluğu çok daha fazladır" dedi.


Meclise gitmesi halinde kentin bütün sorunlarının çözümü için çalışacağını anlatan Karabıyık, "Bugün bu bölgedeki en önemli sorunlardan biri çözüm sürecidir. Bakın barış süreci nihayete ererse, inanın birçok sorun çözülür. Güvenlik ortamı, barış ortamı olunca, istikrar olur, yatırım olur, istihdam olur. Van'ın İran'la olan komşuluk avantajı iyi değerlendirilir. Kapıköy ve Gelincik Sınır kapılarının tam manasıyla devreye girmesiyle bu bölge her açıdan gelişir. Ama dediğim gibi barış süreci nihayete ererse, tüm bunlar da gerçekleşmiş olur" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber