AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Osmaniye'de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.
Partisinin Siyaset Akademisi programına katılmak için Osmaniye'ye gelen Kapusuz, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlenen toplantıda STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, "Demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri de sivil toplum kuruluşlarıdır. İdare ile tabanın arasında köprü vazifesi gören STK'lar ile parti genel merkezimizin halkla ilişkiler sorumlusu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Salih Kapusuz'u buluşturmak istedik" dedi.
STK temsilcilerinin kendilerini tanıtmasının ardından yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür eden Kapusuz, "Biz AK Parti olarak siyasi çalışmaları yürütürken bir hususu çok önemseriz. Bunların başında siyasetin, sadece siyasi partilerden ibaret olmadığı, siyasi partilerin de aynı zamanda bir sivil toplum örgütü olduğu, bir sivil yapılanma olduğu bilincindeyiz. Onun için STK'lar bizim açımızdan çok önem arz etmektedir ve önceliklidir. Bu bazen iktidar partisinin birçok aktiviteleri içinde ihmal var gibi hissedilebilir. Ama biz gönüllülük esasına göre üyeleri için, mensupları için kendi oluşum gayelerine yönelik hizmetler için bir araya gelmiş bu STK'ları çok önemsiyoruz. Çünkü dünyanın gittiği istikamette elbet siyasi partiler olacak ama sivil toplum her geçen gün daha öne çıkacak, daha önemli adımların atılması ve birçok sosyal hizmetlerin başarı ile götürülebilmesi için mutlaka bu sivil toplumun yaygınlaşması gerek. Bizim AK Parti olarak projelerini desteklediğimiz binlerce sivil toplum örgütü var. Biz ayrıca partili yöneticilerimize STK'larda görev almalarını da söylüyoruz" diye konuştu.
Kapusuz, STK'ların da kendilerini gerekli çalışmaları ve hizmetleri yapıp yapamadıkları konusunda sorgulaması gerektiğini sözlerine ekledi. Kapusuz, daha sonra STK temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.
Toplantıya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kaya, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Taşkaya ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
(ACK-CC-Y)

02.01.2013 17:42:02 TSI

Editör: Wan Haber